22.02.2013  |  Kommunikation

Bedre vilkår for bæredygtigt fiskeri

Den uafhængige organisation Marine Stewardship Council, der arbejder for at gøre verdens fiskerier mere bæredygtige gennem certificering, sænker nu sine royaltygebyrer.

For at forenkle og forbedre forholdene for virksomheder verden over, der anvender det blå MSC-mærke, sænker den uafhængige organisation Marine Stewardship Council nu sine royaltygebyrer.

MSC-mærkningen benyttes på fisk og skaldyr, der ikke er truede af udryddelse, og som er fangede under hensyntagen til havets biodiversitet. Fiskerier, der fremstiller MSC-mærkede produkter, er vurderede af en uafhængig tredjepart, som har sikret sig, at de lever op til organisationens krav. Dermed er mærkningen forbrugerens garanti for et bæredygtigt valg af fisk.

Læs også: Stigende efterspørgsel på bæredygtige fisk får MSC til at åbne kontor i Danmark

Det er især virksomheder med en stor omsætning af MSC-mærkede produkter, der vil mærke en forskel, når gebyret falder i takt med, at salget af produkterne stiger. Mindre virksomheder slipper fremover for at betale licensafgift.

”Den nye struktur betyder, at de overordnede omkostninger for at være med i MSC-programmet falder. Samtidig kan mindre organisationer som restauranter og fiskehandlere se frem til mindre administrativt arbejde med at registrere og rapportere salg,” forklarer Minna Epps, der er leder af MSC i Østersøregionen, i en pressemeddelelse.

Ændringerne skal ses som et led i organisationens fortsatte udvikling, der foregår i samarbejde med partnere og aktører og med virksomhedernes behov for øje. Du kan læse mere om Marine Stewardship Council her.

Mere fra Mette

Mette Staal Nielsen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere