18.02.2016  |  Samfund

The Body Shop vil være verdens mest etiske og bæredygtige virksomhed

Den britiske kosmetikkæde har sat sig en stribe ambitiøse mål inden for etisk og bæredygtig handel, der skal gøre virksomheden til en markedsleder på området.

I år er det 40 år siden at skønhedsfirmaet The Body Shop slog dørene op for sin første butik i den sydengelske kystby Brighton, og i den forbindelse har den i dag globale koncern lanceret en ambitiøs målsætning om slet og ret at blive verdens mest etiske og bæredygtige virksomhed i 2020.

Læs også: Europas grønneste butik er åbnet i Valby

Den nye strategi indeholder 14 underpunkter samlet under overskriften ”Enrich Not Exploit”, der dækker forskellige forpligtelser relateret til miljø, klima og etisk handel samt principper i forhold til sporbarhed og transparens i forsyningskæden.

Allerede ved grundlæggelsen i 1976 var de etiske principper vigtige for kædens stifter, Anita Roddick. Hun døde i 2006 og virksomheden blev opkøbt af giganten L’Oréal, men ved at melde de nye forpligtelser ud til offentligheden, vil man gerne repositionere sig selv som en leder og inspirationskilde, fortæller bestyrelsesformand og CEO hos The Body Shop, Jeremy Schwartz.

”Vi var de første i skønhedsverdenen til at anvende fair trade, og vi har stadig branchens stærkeste program. Vi er små, men vi går forrest. I dag byder fremtiden på store udfordringer for os alle, og 40 års jubilæet for The Body Shop er en perfekt anledning til at konsolidere vores mål om at blive den ledende etiske virksomhed. At være virkelig bæredygtig, betyder for os, at vi skal forme vores virksomhed, så den fungerer i overensstemmelse med jordens naturlige systemer og ressourcer, så de kan forny og genskabe sig selv”, siger han i en pressemeddelelse.

Handel, ingredienser, energi på tapetet
Blandt de konkrete mål har The Body Shop forpligtet sig til at fordoble sit etiske handelsprogram (Community Trade) fra 19 til 40 ingredienser og hjælpe med at berige de lokalsamfund, der producerer dem. Det indebærer bl.a. et fortsæt tæt samarbejde med virksomhedens mere end 120 leverandører og deres 40.000 ansatte.

Kæden, der har 43 butikker i Danmark og over 3000 på verdensplan, vil også offentliggøre, hvilke naturlige ingredienser, de anvender, hvilke ingredienser de har fra grøn kemi, og graden af deres produkters bionedbrydelighed og vandmiljøpåvirkning. Samtidig skal alle naturlige ingredienser kunne spores og beviseligt være bæredygtigt dyrket, for dermed at beskytte 10.000 hektar skov og naturlige miljøer.

På emballagefronten vil man sikre sig, at 70 procent af den samlede emballage ikke indeholder fossile brændstoffer, og så skal samtlige butikker forsynes med grøn eller CO2-neutral energi samtidig med at energiforbruget skal sænkes 10 procent om året.

Læs også: Nul affald fra Unilever i Europa

Alle mål er som nævnt sat med 2020 som deadline. I den forbindelse har Jeremy Schwartz over for Sky News understreget at man for så vidt angår monitorering af målene – ofte et ømt punkt i strategier som denne – vil benytte sig af uafhængige auditører til at følge fremskridtet med målsætningerne.

Læs mere om The Body Shops initiativ her.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere