23.02.2016  |  Klima, miljø og energi

Byggebranchen vil være bæredygtig

Ni ud af ti fagfolk tror, at klimaløsninger og energirenovering skal være med til at drive byggeriet i en positiv retning, viser ny rundspørge.

Brancheforeningen Danske Byggecentre har foretaget en rundspørge blandt cirka 350 fagfolk i byggebranchen. Og resultaterne er godt nyt for klimaet.

Mens syv ud af ti fagfolk forventer, at der de kommende år kommer øget fokus på klimaløsninger og energirenoveringer inden for byggeriet, tror hele ni ud af ti af de adspurgte på, at klimaløsninger og energirenovering skal være med til at drive byggeriet i en positiv retning, skriver Dagens Byggeri.

”Bygherren er i stigende grad opmærksom på det aftryk, som byggeri har på råstof- og materialeressourcerne og på klimapåvirkningerne fra energiproduktion. Bæredygtigt byggeri, innovative klimaløsninger og energirenoveringer er med til at skabe vækst og arbejdspladser og kan samtidig understøtte en grøn udvikling for bygningsejerne”, siger direktør for Bygherreforeningen, Henrik Bang, til DB.

Populær klimapris
Det bæredygtige fokus viser sig også andre steder i branchen. Blandt andet når Danske Byggecentre uddeler byggeriets tre klimapriser i forbindelse med Byggeri ’16. I alt har prisen 17 nominerede og i år har der været ekstraordinært mange ansøgninger og indstillinger.

De mange relevante og kvalificerede ansøgninger til prisen, er for Palle Thomsen, adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, et tegn på, at branchens virksomheder i højere grad satser på grønne og innovative løsninger.

Læs også: Byggeriet har fået en grøn start på 2016

”Rekordmange firmaer har ansøgt om at blive nomineret, og niveauet har været højt, så noget tyder på, at flere i byggeriet satser på innovation inden for klima, energi og miljø”, siger Palle Thomsen til Dagens Byggeri og fortsætter:

”Bæredygtighed og grøn innovation bliver i hvert fald et af de helt store temaer ved Byggeri ’16, som kommer til at byde på flere nyskabende løsninger og materialer end nogensinde før”, understreger direktøren over for Dagens byggeri.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere