05.10.2021  |  Strategi & ledelse

Byggeentreprenør udvikler selvforsynende strøminitiativ

For CG Jensen handler det ikke kun om at bygge bæredygtige ejendomme. I et byggeprojekt i Ørestaden tager byggeentreprenøren nemlig sine klimatiltag til næste niveau ved at bygge en containerby med solceller, der skal forsyne pladsen med egenproduceret strøm.

I dag er en høj energimærkning, klimavenligt materiale og sundt indeklima alfa omega når man tænker bæredygtigt nybyggeri. Men for byggeentreprenøren CG Jensen kan man godt tage den indstilling et skridt videre.

På UN 17 Village i Ørsted - en grøn bydel, som CG Jensen er i færd med at opføre – stræber virksomheden nemlig efter at være selvforsynende når det gælder strøm ved selve byggearbejdet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Et vigtigt skridt mod bæredygtige byggematerialer i stor skala

Indtil videre bliver det realiseret gennem en 20 fods container med seks solpaneller ovenpå og to mindre vindturbiner på siden, som er stillet i et hjørne af byggepladsen. Her producerer apparatet strøm til skure og containere, som er på pladsen.

Byggeriets projektleder Jan Christensen fortæller, at initiativet, der er døbt ”Den grønne top”, på nuværende tidspunkt dækker 60 procent af containerpladsens strømforbrug.

”Om lidt får vi en hel skurby med mindst 30 skure. Her får vi et kæmpe tagareal, som vi lige så godt kan udnytte. Så lige nu er vi i gang med at lave en aftale med en leverandør af solceller til projektet”, siger han til Licitationen.

De opsatte vindturbiner vil også blive udskiftet med nogle, der bliver produceret i Holland. ”Dem, vi foreløbig har sat op, er prototyper, vi selv har udviklet. De er ikke særligt effektive”, siger Jan Christensen til Licitationen.

Læs også: Fremtidens byer kan være fuldstændig fossilfrie

Foruden projektet er CG Jensen en del af den frivillige bæredygtighedsklasse, der omhandler korrekt affaldssortering. Selve bydelen, der kommer til at ligge på sydspidsen af Ørestad, skal også indfri FN’s 17 verdensmål.

Til støbningen af bundplader til foreløbig to af blokkene har man fx anvendt Carboncure, som skal reducere CO2-aftrykket med op til 30 procent. Herudover har man også arbejdet med den bæredygtig beton FutureCem.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere