02.02.2023  |  Supply chain

Byggeentreprenør vil reducere sin CO2-udledning med 90 procent på to år

Fossilfri byggepladser, cirkulær økonomi og samarbejde med branchens aktører – sådan vil entreprenøren CG Jensen mindske sit klimaaftryk med 90 procent inden 2024. ”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen,” fortæller administrerende direktør.

CG Jensen vil gå forrest i den grønne omstilling og reducere sin egen CO2 udledning med 90 procent allerede ved udgangen af 2024.

”Vores strategi handler også om at fremtidssikre CG Jensen, så vi fortsat vil være i stand til at imødekomme krav og efterspørgsler. Og så vi kan vedblive at være en relevant og attraktiv aktør i branchen – for både kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere,” siger administrerende direktør i CG Jensen Michael S. Larsen i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: For kun halvdelen af indkøbere flugter ESG-mål med forsyningskædestrategi

Byggeentreprenøren lancerer klimamålet i forbindelse med, at man tager hul på strategien for 2023-2024. Medarbejdere fra alle CG Jensens divisioner har bidraget med input til den nye strategi, hvor CG Jensen vil arbejde på indsatser ved den ”økonomiske, sociale og bæredygtige bundlinje,” lyder det.

Blandt tiltagene er fossilfri byggepladser, varmepumper i skurbyerne, egenproduktion af grøn strøm, højere genanvendelse, reduktion af materialeforbrug, træbyggeri i egenproduktion, brug af grønnere betonformer, bedre affaldssortering og udvikling af medarbejderkompetencer.

Løsninger skal også findes via partnerskaber
Inspireret af partnerskaber vil entreprenøren også finde løsninger sammen med bygherrer, samarbejdspartnere og medarbejdere.

CG Jensen har blandt andet deltaget i den tidligere regerings klimapartnerskab, som man har været med til at videreføre i en ny form med Topleder Handletanken, hvor Michael S. Larsen sammen med øvrige aktører i branchen arbejder for at sætte fart på den grønne omstilling.

Læs også: Mærsk hæver barren for lavemissionsbyggeri med nyt lager i Taulov

”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen. Dagsordenen og spørgsmålene bliver stadigt bredere og mere omfattende – og der er løbende behov for nye, supplerende indsatser, hvis branchen skal lykkes med den grønne omstilling og mere værdiskabelse,” siger han.

CG Jensen har i 2023-2024-strategien derudover sat et mål om, at mindst 10 procent af arbejdsstyrken skal udgøres af lærlinge og praktikanter.

I samråd med CG Jensens Ambassadørkorps for Diversitet vil entreprenøren også arbejde med flere indsatsområder for at øge kønsdiversiteten på kontorer og byggepladser.

Hver femte medarbejder i CG Jensens byggeledelse er i dag en kvinde. De kvindelige medarbejdere udgør samlet 10 procent af CG Jensens medarbejderstab.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere