02.02.2023 | Supply chain
Byggeentreprenør vil reducere sin CO2-udledning med 90 procent på to år
Fossilfri byggepladser, cirkulær økonomi og samarbejde med branchens aktører – sådan vil entreprenøren CG Jensen mindske sit klimaaftryk med 90 procent inden 2024. ”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen,” fortæller administrerende direktør.
CG Jensen er totalentreprenør på UN17 på Amager, hvor mange af de CO2-besparende tiltag allerede har været i spil. Foto: CG Jensen.
CG Jensen vil gå forrest i den grønne omstilling og reducere sin egen CO2 udledning med 90 procent allerede ved udgangen af 2024.
”Vores strategi handler også om at fremtidssikre CG Jensen, så vi fortsat vil være i stand til at imødekomme krav og efterspørgsler. Og så vi kan vedblive at være en relevant og attraktiv aktør i branchen – for både kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere,” siger administrerende direktør i CG Jensen Michael S. Larsen i en pressemeddelelse.
Læs også: For kun halvdelen af indkøbere flugter ESG-mål med forsyningskædestrategi
Byggeentreprenøren lancerer klimamålet i forbindelse med, at man tager hul på strategien for 2023-2024. Medarbejdere fra alle CG Jensens divisioner har bidraget med input til den nye strategi, hvor CG Jensen vil arbejde på indsatser ved den ”økonomiske, sociale og bæredygtige bundlinje,” lyder det.
Blandt tiltagene er fossilfri byggepladser, varmepumper i skurbyerne, egenproduktion af grøn strøm, højere genanvendelse, reduktion af materialeforbrug, træbyggeri i egenproduktion, brug af grønnere betonformer, bedre affaldssortering og udvikling af medarbejderkompetencer.
Løsninger skal også findes via partnerskaber
Inspireret af partnerskaber vil entreprenøren også finde løsninger sammen med bygherrer, samarbejdspartnere og medarbejdere.
CG Jensen har blandt andet deltaget i den tidligere regerings klimapartnerskab, som man har været med til at videreføre i en ny form med Topleder Handletanken, hvor Michael S. Larsen sammen med øvrige aktører i branchen arbejder for at sætte fart på den grønne omstilling.
Læs også: Mærsk hæver barren for lavemissionsbyggeri med nyt lager i Taulov
”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen. Dagsordenen og spørgsmålene bliver stadigt bredere og mere omfattende – og der er løbende behov for nye, supplerende indsatser, hvis branchen skal lykkes med den grønne omstilling og mere værdiskabelse,” siger han.
CG Jensen har i 2023-2024-strategien derudover sat et mål om, at mindst 10 procent af arbejdsstyrken skal udgøres af lærlinge og praktikanter.
I samråd med CG Jensens Ambassadørkorps for Diversitet vil entreprenøren også arbejde med flere indsatsområder for at øge kønsdiversiteten på kontorer og byggepladser.
Hver femte medarbejder i CG Jensens byggeledelse er i dag en kvinde. De kvindelige medarbejdere udgør samlet 10 procent af CG Jensens medarbejderstab.
- HCL
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.