24.01.2023  |  Supply chain

Mærsk hæver barren for lavemissionsbyggeri med nyt lager i Taulov

Det første spadestik er nu taget: Mærsks første lavemissionslager er på vej ved Fredericia. Lavemissionsløsninger i både byggeriet og driften certificeres som noget nyt efter den høje, europæiske Breeam Excellent standard.

A.P. Møller – Mærsks første lavemissionslager er nu undervejs i Taulov, Fredericia. Det første spadestik tog rederiet og logistikgigantens Birna Ödefors, der er Nordics Area Managing Director i Mærsk, sammen med bestyrelsesformand i Taulov Dry Port, Christian Herskind, såvel som Fredericias borgmester, Steen Wrist, i sidste uge.

Lageret opføres efter den europæiske BREEAM Excellent standard: En miljøcertificering, som betyder at byggeriet opføres med både sociale, økonomiske og miljømæssige konsekvenser for øje, så det i sin senere drift kan opnå den højest mulige grad af bæredygtighed.

”Det er et vigtigt spadestik for Mærsk. Partnerskabet med Taulov Dry Port om et nyt dansk lager- og logistikcenter er led i, at vi kan levere og bæredygtige distributions- og lagerløsninger for kunderne – udover kun integrerede logistikløsninger på kort sigt. Med Taulov tager vi endnu et skridt i den retning”, fortæller Birna Ödefors i en pressemeddelelse.

I udviklingen af det klimaneutrale lager indgår nye standarder og teknologi, som betyder, at byggeriet og tilhørende driftsløsninger lever op til standarden for bæredygtigt byggeri. Det er for eksempel solceller på de store tagflader, der forsyner bygningen med grøn strøm og samtidig leverer overskudsstrøm til forsyning af nærområdet.

Projektet realiseres i partnerskab med Taulov Dry Port, der ejer både jorden og logistikejendommene, og de to joint-venture partnere ADP A/S og PFA Pension.

”Mærsk’ nye logistikcenter er endnu et godt eksempel på, at klima og logistik kan gå hånd-i-hånd. Vi som ejendomsinvestorer i PFA har sat et mål om at skære 33 procent af udledningerne fra vores danske portefølje inden 2025, og det bliver Mærsk nu en afgørende del af for at skabe langsigtede og bæredygtige afkast til vores mere end en million danske pensionskunder,” siger Mikael Fogemann, som er ejendomsdirektør i PFA.

Det nyopførte lager opnår en størrelse på 40.000 m2 med en option på yderligere 40.000 m2, samtidig med at lageret får en placering med eksponering direkte til motorvejsnettet og vil dermed blive et vigtigt knudepunkt for Mærsk. Lageret på de første 40.000 m2 tages efter planen i brug i 2024.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere