Byggeriets klimapriser er uddelt

Åbningsdagen på messen Byggeri ’18 i går, tirsdag d. 13. marts, bød bl.a. på uddelingen af Byggeriets Klimapriser. Tre forskellige virksomheder blev hædret for løsninger med bæredygtighed for øje, og så blev der og uddelt en særpris for arbejdsmiljø.

Vinderne på scenen ved gårsdagens prisuddeling. Her er det adm. direktør for H+H Nordic, Jacob Lypart, der takker for arbejdsmiljøprisen. Foto: Ole Sejrup Jensen/Danske Byggecentre.

14.03.2018

CSR.dk

”Der er stor bevågenhed på bæredygtighed i byggebranchen, og det er noget vi er rigtig glade for. Der er brug for endnu mere spot på de miljøvenlige løsninger i vores industri, og vi kan mærke, at de danske virksomheder har sat fart på innovationen inden for grønne og bæredygtige byggevarer, løsninger og miljøstrategier.”

Sådan sagde adm. direktør i brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, da han bød velkommen til uddelingen af Byggeriets Klimapriser 2018, som blev afviklet i går, tirsdag d. 13. marts, på åbningsdagen af messen Byggeri ’18 i Fredericia.

Nomineringskomitéen

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter.

  • Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen
  • SMVdanmark – det nye Håndværksråd, adm. direktør Ane Buch
  • Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang
  • Akademisk Arkitektforening, konstitueret direktør Annette Blegvad
  • Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen
  • Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen
  • F.R.I, direktør Henrik Garver
  • Grundejernes Investeringsfond, udviklingschef Søren Meyer
  • Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh
  • PEFC, generalsekretær Morten Thorøe
  • SBI - Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø
  • DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove
  • Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen

Sammen med formand for Markedsmodningsfonden og næstformand i Realdania, Carsten With Thygesen, satte han dermed rammen for de tre priser (klima, energi og miljø) og behovet for at fremhæve de firmaer, der arbejder på at gøre en positiv forskel for deres omgivelser.

Læs også: Cirkulært byggeri involverer hele forsyningskæden

”Byggebranchen og drift af færdige bygninger fylder rigtig meget i klimaregnskabet. Eksempelvis tegner de to områder sig for 40 procent af energiforbruget globalt, og her kan man se, hvordan den voksende klimabevidsthed er med til at sætte fokus på bygningers ressourceforbrug. Det gælder også på materialefronten, hvor upcycling vinder frem som tendens og værktøj til at løse verdens affaldsproblem”, sagde Carsten With Thygesen.

På den baggrund gik Fredericia Kommunes borgmester, Jacob Bjerregaard, på scenen og annoncerede vinderne af de tre klimapriser, samt den nyindstiftede særpris dedikeret til arbejdsmiljø.

  • Klimaprisen gik til virksomheden Kronospan, som har fremstillet et undergulv til gulvvarme, der som det eneste i Skandinavien har opnået Svanemærket primært pga. at de anvendte råvarer er CO2-neutrale. Derudover har virksomheden lagt vægt på cirkulær økonomi i produktionen, hvor mindst 70 procent af råvarerne er genanvendt træffald, mens de resterende 30 procent er bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ fra danske skove.
  • Energiprisen blev givet til firmaet Wood Step for to trappeløsninger i 100 procent PEFC-certificeret træ, der reducerer problemer med kuldebroer og træk.
  • Miljøprisen gik til Komproment, der har iværksat en miljøstrategi, der indebærer at virksomhedens facadeprodukter bliver designet med udgangspunkt i adskillelse og genanvendelse, ligesom man arbejder med dokumenteret bæredygtighed via Cradle to Cradle-certificeringer. Med facaderne leveres således en “sort boks” med materialeoplysninger, som gør at materialerne kan genanvendes på den rigtige måde og dermed indgå i det cirkulære byggeri.
  • Særprisen for arbejdsmiljø blev tildelt H+H Danmark for deres ERGO montagelift, der ”på innovativ vis kombinerer øget konkurrenceevne med forbedret arbejdsmiljø”, som det hedder i betænkningen.

Bag Byggeriets Klimapriser står Brancheforeningen Danske Byggecentre, som med de tre hæderspriser og særprisen ønsker at sætte fokus på og fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber, samt fremhæve virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- og/eller miljøstrategi.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online