14.03.2018  |  Klima, miljø og energi

Byggeriets klimapriser er uddelt

Åbningsdagen på messen Byggeri ’18 i går, tirsdag d. 13. marts, bød bl.a. på uddelingen af Byggeriets Klimapriser. Tre forskellige virksomheder blev hædret for løsninger med bæredygtighed for øje, og så blev der og uddelt en særpris for arbejdsmiljø.

”Der er stor bevågenhed på bæredygtighed i byggebranchen, og det er noget vi er rigtig glade for. Der er brug for endnu mere spot på de miljøvenlige løsninger i vores industri, og vi kan mærke, at de danske virksomheder har sat fart på innovationen inden for grønne og bæredygtige byggevarer, løsninger og miljøstrategier.”

Sådan sagde adm. direktør i brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, da han bød velkommen til uddelingen af Byggeriets Klimapriser 2018, som blev afviklet i går, tirsdag d. 13. marts, på åbningsdagen af messen Byggeri ’18 i Fredericia.

Nomineringskomitéen

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter.

 • Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen
 • SMVdanmark – det nye Håndværksråd, adm. direktør Ane Buch
 • Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang
 • Akademisk Arkitektforening, konstitueret direktør Annette Blegvad
 • Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen
 • Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen
 • F.R.I, direktør Henrik Garver
 • Grundejernes Investeringsfond, udviklingschef Søren Meyer
 • Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh
 • PEFC, generalsekretær Morten Thorøe
 • SBI - Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø
 • DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove
 • Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen

Sammen med formand for Markedsmodningsfonden og næstformand i Realdania, Carsten With Thygesen, satte han dermed rammen for de tre priser (klima, energi og miljø) og behovet for at fremhæve de firmaer, der arbejder på at gøre en positiv forskel for deres omgivelser.

Læs også: Cirkulært byggeri involverer hele forsyningskæden

”Byggebranchen og drift af færdige bygninger fylder rigtig meget i klimaregnskabet. Eksempelvis tegner de to områder sig for 40 procent af energiforbruget globalt, og her kan man se, hvordan den voksende klimabevidsthed er med til at sætte fokus på bygningers ressourceforbrug. Det gælder også på materialefronten, hvor upcycling vinder frem som tendens og værktøj til at løse verdens affaldsproblem”, sagde Carsten With Thygesen.

På den baggrund gik Fredericia Kommunes borgmester, Jacob Bjerregaard, på scenen og annoncerede vinderne af de tre klimapriser, samt den nyindstiftede særpris dedikeret til arbejdsmiljø.

 • Klimaprisen gik til virksomheden Kronospan, som har fremstillet et undergulv til gulvvarme, der som det eneste i Skandinavien har opnået Svanemærket primært pga. at de anvendte råvarer er CO2-neutrale. Derudover har virksomheden lagt vægt på cirkulær økonomi i produktionen, hvor mindst 70 procent af råvarerne er genanvendt træffald, mens de resterende 30 procent er bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ fra danske skove.
 • Energiprisen blev givet til firmaet Wood Step for to trappeløsninger i 100 procent PEFC-certificeret træ, der reducerer problemer med kuldebroer og træk.
 • Miljøprisen gik til Komproment, der har iværksat en miljøstrategi, der indebærer at virksomhedens facadeprodukter bliver designet med udgangspunkt i adskillelse og genanvendelse, ligesom man arbejder med dokumenteret bæredygtighed via Cradle to Cradle-certificeringer. Med facaderne leveres således en “sort boks” med materialeoplysninger, som gør at materialerne kan genanvendes på den rigtige måde og dermed indgå i det cirkulære byggeri.
 • Særprisen for arbejdsmiljø blev tildelt H+H Danmark for deres ERGO montagelift, der ”på innovativ vis kombinerer øget konkurrenceevne med forbedret arbejdsmiljø”, som det hedder i betænkningen.

Bag Byggeriets Klimapriser står Brancheforeningen Danske Byggecentre, som med de tre hæderspriser og særprisen ønsker at sætte fokus på og fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber, samt fremhæve virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- og/eller miljøstrategi.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere