09.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Californien skaber ambitiøs energiplan

USA's folkerigeste stat har vedtaget en ny målsætning om, at halvdelen af strømforbruget skal komme fra vedvarende energi.

En ny energiplan for den amerikanske stat Californien vil gøre op med fossil energiforsyning og vil sikre, at halvdelen af det californiske strømforbrug skal komme fra grønne energikilder i 2030. Planen placerer dermed staten som den mest ambitiøse delstat på klimaområdet i USA.

Læs også: New York og København indgår klimasamarbejde

Planen er søsat af den demokratiske guvernør i delstaten, Edmund G. Brown, og har vakt begejstring blandt flere miljøforkæmpere i USA, selvom ambitionerne blev slanket en del i forhold til det oprindelige oplæg.

For i første version af lovforslaget, var der også udsigt til at planen også skulle indeholde et mål om en 50 procents reduktion af statens brændstofforbrug frem mod 2030. Det var visse parlamentarikere og medlemmer af olieindustrien i den folkerige stat imidlertid ikke just begejstrede for, hvorfor det blev pillet ud.

Og ifølge analyseinstituttet Strategen Consultants vil de grønne tiltag få stor betydning; For det første vil Californien sænke sit CO2-udslip med 102 millioner ton, og samtidig vil planen reducere det årlige antal dødsfald relateret til forurening.

Læs også: Flyene oser stadig for meget

I følge guvernør Brown vil opfyldelsen af den nye lov bl.a. kræve en fordobling af energieffektiviteten i statens offentlige bygninger.

-JPN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere