06.05.2020 | Strategi & ledelse
Coop laver bæreposer af selvproduceret affald
I den kommende tid skal Coop’s normale bæreposer af plastik erstattes af nye, der er fremstillet af genanvendt plast fra egne varer. Initiativet er en del af Coops strategi om at reducere forbruget af konventionel plastik med 25 procent i 2025.
Pose-initiativet er blandt en række andre tiltag, som Coop vil implementere gennem sin ansvarlighedsstrategi. Foto: Coop
Coops dagligvarekæder modtager hvert år over 600 tons plastfolie, der er svøbt rundt om produkter og varer. I stedet for at sende plastfolien videre som affald, vil koncernen nu indsamle folien og selv bruge den til at fremstille nye genbrugs-plastikposer.
På den måde går plasten ikke til spilde, og man mindsker produktionen af ny plast.
"I Coop har vi ikke bare en ambition om at skære ned på plastikken på vores varer. Vi arbejder også på alle muligheder for at genanvende plasten. Det er den nye genbrugspose et fantastisk eksempel på”, siger ansvarlighedsdirektør i Coop, Signe Frese og uddyber:
Læs også: Coop vil støtte danske fødevareproducenter i ny genstartsplan
“Vi har sat plastaffaldet fra vores egne butikker ind i et lukket system, så det nu bliver kørt direkte til plastproducenten og genbrugt i vores nye genbrugsposer”.
Poserne er en del af indsatserne i Coop’s ansvarlighedsstrategi ”Tid til at handle”, der blandt andet har et mål om at reducere forbruget af konventionel plastik med 25 procent i 2025.
"Det er godt at genbruge plastik. Så husk at bruge din bærepose igen og igen. Og når posen er slidt op, så husk at smide den i plastikcontaineren, så møder du den måske som ny pose et andet sted”, siger Signe Frese.
De genanvendte plastikposer kan findes i koncernes butikker og skal afløse de gamle, efterhånden som disse bliver solgt.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Nu stiller Svanemærket omfattende krav til tekstiler
Flere krav til produktdesign og kemikalier, øget fokus på kvalitet og levetid samt forbud mod afbrænding af usolgte tekstiler. Det er nogle af de tiltag, der er med i Svanemærkets nye krav til tekstiler – og som skal være med til at sikre mere cirkulære tekstiler og dermed også reduceret klimabelastning.
Klima, miljø og energi

Pensionsselskaber: Bæredygtighedsrapport favoriserer de store aktører
En ny rapport placerer pensionsselskaberne Topdanmark og Velliv i bunden af bæredygtighedslisten. De mener imidlertid, at undersøgelsen tilgodeser store virksomheder.
Samfund

Det bliver rigtig dyrt ikke at omstille til nye klimavirkelighed
I en ny rapport fra Deloitte er der regnet på den økonomiske forskel mellem en koordineret indsats i forhold til klimaforandringer og "failure to act". Den er stor. Som i virkelig stor.
Menneskerettigheder

Migrantarbejdere i Qatar bør have del i overskuddet fra VM
Trods visse forbedringer over de sidste 10 år, bør Fifa give milliarder i kompensation til migrantarbejdere i Qatar efter VM er gennemført.
Kommunikation

CSR får helt semester på kommunikationsuddannelse på DMJX
Der er efterspørgsel på kommunikatører, der kan kommunikere præcist om f.eks. bæredygtighed. Derfor får et helt semester af DMJX's kommunikationsuddannelse nu samfundsansvar som overordnet tema.
Samfund

Danmark skal vise klimavejen for 100 europæiske storbyer
BLOX og Dansk Industri skal - sammen med et konsortium af danske og europæiske partnere – være med til at finde løsninger, som 100 storbyer kan trække på.