06.05.2020 | Strategi & ledelse
Coop laver bæreposer af selvproduceret affald
I den kommende tid skal Coop’s normale bæreposer af plastik erstattes af nye, der er fremstillet af genanvendt plast fra egne varer. Initiativet er en del af Coops strategi om at reducere forbruget af konventionel plastik med 25 procent i 2025.
Pose-initiativet er blandt en række andre tiltag, som Coop vil implementere gennem sin ansvarlighedsstrategi. Foto: Coop
Coops dagligvarekæder modtager hvert år over 600 tons plastfolie, der er svøbt rundt om produkter og varer. I stedet for at sende plastfolien videre som affald, vil koncernen nu indsamle folien og selv bruge den til at fremstille nye genbrugs-plastikposer.
På den måde går plasten ikke til spilde, og man mindsker produktionen af ny plast.
"I Coop har vi ikke bare en ambition om at skære ned på plastikken på vores varer. Vi arbejder også på alle muligheder for at genanvende plasten. Det er den nye genbrugspose et fantastisk eksempel på”, siger ansvarlighedsdirektør i Coop, Signe Frese og uddyber:
Læs også: Coop vil støtte danske fødevareproducenter i ny genstartsplan
“Vi har sat plastaffaldet fra vores egne butikker ind i et lukket system, så det nu bliver kørt direkte til plastproducenten og genbrugt i vores nye genbrugsposer”.
Poserne er en del af indsatserne i Coop’s ansvarlighedsstrategi ”Tid til at handle”, der blandt andet har et mål om at reducere forbruget af konventionel plastik med 25 procent i 2025.
"Det er godt at genbruge plastik. Så husk at bruge din bærepose igen og igen. Og når posen er slidt op, så husk at smide den i plastikcontaineren, så møder du den måske som ny pose et andet sted”, siger Signe Frese.
De genanvendte plastikposer kan findes i koncernes butikker og skal afløse de gamle, efterhånden som disse bliver solgt.
- HCL
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.