06.05.2020 | Strategi & ledelse
Coop laver bæreposer af selvproduceret affald
I den kommende tid skal Coop’s normale bæreposer af plastik erstattes af nye, der er fremstillet af genanvendt plast fra egne varer. Initiativet er en del af Coops strategi om at reducere forbruget af konventionel plastik med 25 procent i 2025.
Pose-initiativet er blandt en række andre tiltag, som Coop vil implementere gennem sin ansvarlighedsstrategi. Foto: Coop
Coops dagligvarekæder modtager hvert år over 600 tons plastfolie, der er svøbt rundt om produkter og varer. I stedet for at sende plastfolien videre som affald, vil koncernen nu indsamle folien og selv bruge den til at fremstille nye genbrugs-plastikposer.
På den måde går plasten ikke til spilde, og man mindsker produktionen af ny plast.
"I Coop har vi ikke bare en ambition om at skære ned på plastikken på vores varer. Vi arbejder også på alle muligheder for at genanvende plasten. Det er den nye genbrugspose et fantastisk eksempel på”, siger ansvarlighedsdirektør i Coop, Signe Frese og uddyber:
Læs også: Coop vil støtte danske fødevareproducenter i ny genstartsplan
“Vi har sat plastaffaldet fra vores egne butikker ind i et lukket system, så det nu bliver kørt direkte til plastproducenten og genbrugt i vores nye genbrugsposer”.
Poserne er en del af indsatserne i Coop’s ansvarlighedsstrategi ”Tid til at handle”, der blandt andet har et mål om at reducere forbruget af konventionel plastik med 25 procent i 2025.
"Det er godt at genbruge plastik. Så husk at bruge din bærepose igen og igen. Og når posen er slidt op, så husk at smide den i plastikcontaineren, så møder du den måske som ny pose et andet sted”, siger Signe Frese.
De genanvendte plastikposer kan findes i koncernes butikker og skal afløse de gamle, efterhånden som disse bliver solgt.
- HCL
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.