02.03.2020 | Klima, miljø og energi
Coop vil plante ti nye folkeskove
Som led i deres ansvarlighedsstrategi forpligter Coop sig til at plante ti nye folkeskove i Danmark de næste ti år. Kooperativets topchef kalder initiativet for 'klimaaktivisme i øjenhøjde'.
Sammen med Hedeselskabet vil Coop bidrage til en grønnere fremtid og plante ti Folkeskove over det kommende årti. Skovområderne skal have en størrelse på 1.000 hektar, hvilket svarer til et areal på 1.400 fodboldbaner.
”Vi ser Coops Folkeskove som klimaaktivisme i øjenhøjde. Ud fra en tanke om hvor langt vi kan komme, hvis vi i fællesskab hjælper hinanden med at trække de til tider lidt højtravende klimaambitioner helt ned på jorden, og i bogstavelig forstand får dem til spire nedefra og op”, siger administrerende direktør for Coop, Peter Høgsted.
Læs også: Coop-initiativ skal arbejde for en grønnere fødevareindustri
Ambitionen om at få engageret både lokalområder og yderligere samarbejdspartnere i den konkrete opbygning af skovområderne, skal ske gennem ti lokale skovråd i områderne omkring de planlagte Folkeskove. Derudover vil Coop inddrage Danmarks Naturfredningsforening i projektet.
”Vi står både i en klima- og naturkrise, hvor den vigtigste løsning er at give mere plads til naturen. Derfor er vi begejstrede for, at Coop med deres nye folkeskove vil skabe mere natur og samtidig engagere danskerne over hele landet i etableringen af de nye skove. Den grønne omstilling har brug for et stærkt folkeligt engagement. Og her har Coop som Danmarks største forbrugerejede virksomhed en vigtig rolle at spille”, siger Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening.
Læs også: Coop klar med ambitiøs klimaplan
Coops Folkeskove kommer i forlængelse af Coops Ansvarlighedsstrategi, som blandt andet indeholder en målsætning om 75 procent mindre CO2 i 2025 og et positivt klimaregnskab i 2030.
Startskuddet for beplantningen af den første skov finder sted den 6. maj 2020. Derefter vil yderligere skovområder blive plantet hvert år de kommende ni år. Den 6. maj er valgt fordi den første brugsforening åbnede samme dato i 1866 i Thisted.
- HCL
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Samfund

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.