02.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Coop vil plante ti nye folkeskove

Som led i deres ansvarlighedsstrategi forpligter Coop sig til at plante ti nye folkeskove i Danmark de næste ti år. Kooperativets topchef kalder initiativet for 'klimaaktivisme i øjenhøjde'.

Sammen med Hedeselskabet vil Coop bidrage til en grønnere fremtid og plante ti Folkeskove over det kommende årti. Skovområderne skal have en størrelse på 1.000 hektar, hvilket svarer til et areal på 1.400 fodboldbaner.

”Vi ser Coops Folkeskove som klimaaktivisme i øjenhøjde. Ud fra en tanke om hvor langt vi kan komme, hvis vi i fællesskab hjælper hinanden med at trække de til tider lidt højtravende klimaambitioner helt ned på jorden, og i bogstavelig forstand får dem til spire nedefra og op”, siger administrerende direktør for Coop, Peter Høgsted.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Coop-initiativ skal arbejde for en grønnere fødevareindustri

Ambitionen om at få engageret både lokalområder og yderligere samarbejdspartnere i den konkrete opbygning af skovområderne, skal ske gennem ti lokale skovråd i områderne omkring de planlagte Folkeskove. Derudover vil Coop inddrage Danmarks Naturfredningsforening i projektet.

”Vi står både i en klima- og naturkrise, hvor den vigtigste løsning er at give mere plads til naturen. Derfor er vi begejstrede for, at Coop med deres nye folkeskove vil skabe mere natur og samtidig engagere danskerne over hele landet i etableringen af de nye skove. Den grønne omstilling har brug for et stærkt folkeligt engagement. Og her har Coop som Danmarks største forbrugerejede virksomhed en vigtig rolle at spille”, siger Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Læs også: Coop klar med ambitiøs klimaplan

Coops Folkeskove kommer i forlængelse af Coops Ansvarlighedsstrategi, som blandt andet indeholder en målsætning om 75 procent mindre CO2 i 2025 og et positivt klimaregnskab i 2030.

Startskuddet for beplantningen af den første skov finder sted den 6. maj 2020. Derefter vil yderligere skovområder blive plantet hvert år de kommende ni år. Den 6. maj er valgt fordi den første brugsforening åbnede samme dato i 1866 i Thisted.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere