02.10.2018  |  Samfund

CSR-priser til Logistikkompagniet, NCC og Jens Romundstad

Cabi uddelte i går en jubilæumsudgave af sin CSR People Price, og her var der hæder til Logistikkompagniet, entreprenøren NCC og salgsdirektør i Fakta, Jens Romundstad.

Med Trinity Hotel i Fredericia som de nydelige rammer var et par hundrede mennesker i går samlet til rådgivningsorganisationen Cabis årskonference, hvor det centrale punkt på programmet var uddelingen af den traditionsrige CSR People Prize, i år endda i en 20 års jubilæumsudgave.

Læs også: Der er penge i inkluderende og mangfoldige virksomheder

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I den anledning var de nominerede udvalgt blandt de foregående års vindere og nominerede til priserne, der uddeles i to kategorier; en til de mindre virksomheder med under 100 ansatte, og en til de større med over 100 mand (m/k) på lønningslisten. Derudover blev der i går også uddelt en personlig ærespris.

Ansvar giver rettighed
I den ’lille’ kategori gik prisen til Logistikkompagniet ApS, som i de seneste år har fokuseret på at tage langtidsledige ind i virksomheden, med vægt på at alle typer medarbejdere skal kompetenceudvikles. Derudover samarbejder man med Greve Kommune, hvor Logistikkompagniet har hovedsæde, om et integrationsforløb, hvor sprogundervisning kombineres med praktisk arbejde i virksomheden, hvilket har vist sig succesfuldt.

”Logistikkompagniet er en virksomhed, der hele tiden går nye veje, og udvikler nye metoder til, hvordan en virksomhed kan tage et socialt ansvar. Samtidig har de i grundlægger Carsten Moberg en leder, der fungerer som stor inspirator for andre virksomheder. Det gør Logistikkompagniet til en meget værdig vinder af CSR People Prize 2018”, sagde direktør for Cabi og formand for juryen bag prisen, Mette Rønnau.

For Carsten Moberg handler det om at virksomheder skal tage ansvar og bidrage til samfundet for på den måde at retfærdiggøre sin eksistens. ”Vil man have ret, må man også gøre sin pligt”, som han sagde efter at have modtaget prisen.

Systematisk arbejde
Blandt de større virksomheder gik prisen til entreprenørvirksomheden NCC Danmark, der gennem en årrække har ’arbejdet systematisk og vedholdende med virksomhedens sociale ansvar, og som samtidig skaber flotte resultater’, som det hedder i begrundelsen.

NCC har fx etableret Virksomhedsskolen, der er for unge, som ikke trives i uddannelsessystemet. Det er et samarbejde mellem produktionsskole, kommune og virksomheden, og på Virksomhedsskolen kombineres uddannelse og konkret arbejde på en større byggeplads helt tæt.

De gode erfaringer fra Virksomhedsskolen har også gjort, at NCC Danmark har etableret Jobskolen, hvor flygtninge er i målgruppen for den praktiske uddannelse på byggepladserne inklusive danskundervisning.

Om Cabi og CSR People Prize

Cabi er en uafhængig, non-profit selvejende institution under Beskæftigelsesministeriet.

  • Det er Cabis mål at flere virksomheder bliver socialt ansvarlige, og at flere mennesker kan få og fastholde en plads på arbejdsmarkedet. Vi indsamler, bearbejder og formidler viden. Og vi udvikler metoder og værktøjer, som kan skabe positive forandringer i praksis.
  • Med uddelingen af CSR People Prize hylder vi de virksomheder, der gør en særlig socialt indsats, for udsatte grupper på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer har vist, at deres sociale engagement er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
  • CSR People Prize, som tidligere har gået under navnet Netværksprisen, uddeles i år af Cabi. Det har gennem mange år været VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, der har stået for prisen, men VFSA er under sammenlægning med Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst. Derfor er det i år Cabi, som står for uddelingen af CSR People Prize.

Juryen, der står for at udpege og nominere vinderne af CSR People Prize:

  • Mette Rønnau, direktør for Cabi (Formand)
  • Flemming Bendt, adm. direktør ISS Danmark, (formand for VFSA)
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Danmark
  • Steen Hildebrandt, professor
  • Jørgen Damkiær, partner, Egerbyg
  • Thomas Ravn-Pedersen, direktør, Verdens Bedste Nyheder

”Virksomhedsskolen og Jobskolen er to initiativer, som er med til at sikre job og uddannelse til mennesker, der ellers har svært ved at tilkæmpe sig en plads på arbejdsmarkedet. Det er samtidig også en indsats, som får uddannet værdifuld arbejdskraft til en branche, hvor der ellers er stor mangel på ledige hænder. Det er til gavn for virksomheden selv, men også for samfundet som helhed. NCC Danmark arbejder struktureret og strategisk med virksomhedens sociale ansvar, og det gør dem til fortjente vindere af CSR People Prize,” sagde Mette Rønnau.

Forebyggelse, fastholdelse og inklusion i detailbranchen
Endelig blev CSR People Æresprisen tildelt salgsdirektør i dagligvarekæden Fakta, Jens Romundstad, som ’med en ihærdig indsats og stort personligt engagement har arbejdet for at udbrede socialt ansvar til Fakta og til hele detailbranchen’.

Juryen bag prisen fremhæver Jens Romundstad som en person, der med et stærkt værdisæt og med en fantastisk moral har kæmpet for det sociale ansvar i mange år. Med et aktivt og smittende engagement arbejder han konkret med at forebygge, fastholde og inkludere udsatte med forskellig baggrund i detailbranchen, hedder det i begrundelsen.

Læs også: Rekruttering: virksomhederne vil gerne, men der er barrierer

Jens Romundstad har udvist et stort forretningsmæssigt mod og en særlig evne til at fasthol­de fokus på de ressourcer, som findes i mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fortsætter juryen, som også hylder Jens Romundstad for at ’gå foran i udbredelsen af en tilgang til CSR og socialt ansvar, der skal være langtidsholdbar for virksomheder og de mennesker, som bliver inkluderet på arbejdsmarkedet’.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere