15.09.2015  |  Medarbejder

Dårligt arbejdsmiljø giver vedvarende gener

Skader efter fald og smerter i blandt andet nakke og lænd betyder, at flere lever med dårligt helbred i mange år, viser en ny undersøgelse. Det skyldes blandt andet dårligt arbejdsmiljø, fastlår læge og forsker.

Vores levealder er stigende. Men de ekstra år bliver for flere og fleres vedkommende præget af et skrantende helbred. Særligt er smerter i lænd og nakke skyld i, at mange lever med gener i mange år. Det viser en ny international undersøgelse, skriver Fagbladet 3F.

Læs også: Arbejdsgivere presser syge medarbejdere på job

Arbejdsulykker som fald koster også på helbredskontoen. Og det samme gør sig gældende for hudlidelser og hjertesygdomme, der også kan forårsages af arbejde.

Mange år med smerter og gener
Læge og dansk forsker på undersøgelsen Thomas Truelsen er helt sikker på, at dårligt arbejdsmiljø påvirker helbredet negativt.

”Tunge løft og ensidigt, gentaget arbejde slider på ryggen og andre dele af kroppen. Det kan betyde, at en yngre person får mange år med smerter eller andre gener”, siger Thomas Truelsen til Fagbladet 3F.

I undersøgelsen fremgår det ikke, hvor står en del af problemerne, der skyldes arbejde. Men Thomas Truelsen mener alligevel, at vi i Danmark bør se mere på, hvad arbejdspladsens påvirkninger betyder.

Læs også: Fysisk træning med kolleger hjælper socialt

I undersøgelsen klarer Sverige sig bedre end Danmark. Derfor mener forskeren, at vi med fordel kan kigge vores svenske naboer over skulderen for at se, hvad vi kan lære af dem. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere