15.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Danmark får verdenspris for økologipolitik

Dansk økologipolitik tildeles FN’s Future Policy Award i sølv. Prisen hylder politik, der sikrer en bæredygtig fødevare- og landbrugsproduktion – knyttet til FN’s verdensmål.

Danmark modtager sølv ved FN’s Future Policy Award 2018, for politik der fremmer bæredygtig fødevareproduktion og forbrug. I alt blev 51 politikker fra 25 lande indstillet.

Det er ’Økologiplan Danmark 2011-2020 – sammen om mere økologi’, der hædres med prisen. Planen blev skabt af daværende fødevareminister Mette Gjerskov (S) i 2011 og udbygget i 2015 under partifællen Dan Jørgensen. Økologisk Landbrug hjalp til med planen og glade for opmærksomheden.

Læs også: Landbruget begraver stridsøksen for at sikre dansk økologi

”Vi er helt fantastisk stolte over, at vores økologipolitik får så stor en anerkendelse på globalt plan. Ligesom med vindmølleeventyret har et vedholdende og visionært politisk fokus og investeringer bidraget til at gøre Danmark til verdens førende økologination”, siger politisk direktør i Økologisk Landsforening Paul Holmbeck og fortsætter:

”Dansk økologipolitik virker. Det har skabt ny viden, nye markeder og omlægning til økologi, hvilket baner vej for bedre miljø, natur og dyrevelfærd samt rent drikkevand og fødevarer fri for pesticidrester.”

Paul Holmbeck modtager prisen i Rom sammen med Vibeke Gram Mortensen fra den danske ambassade, der deltager på vegne af fødevareministeren og forhenværende fødevareminister, Mette Gjerskov.

”Jeg er umådelig stolt over, at FN nu slår fast med syvtommersøm, at andre lande kan bruge vores resultater til at fremme økologi. At vi kan være en inspirationskilde. Det helt nye vi gjorde i denne økologiplan, var at satse på økologi i de offentlige køkkener. De 500.000 daglige måltider i det offentlige skulle bidrage med efterspørgsel efter økologi”, siger Mette Gjerskov og fortsætter:

Læs også: Omlægning af økologi uden at det koster mere

”Samspillet mellem et stærkt offentligt mål, støtte til udvikling i køkkenerne og økologernes mobilisering på varesiden har givet resultater. Det bidrager til, at vi når vores oprindelige mål om fordobling af det økologisk areal i Danmark. Det er ikke hver dag, at så ambitiøse politiske mål bliver til virkelighed.”

Guldvinderen af FN’s Future Policy Award er Sikkim i Indien, som er den første stat i verden, hvor al landbrugsjord er certificeret økologisk.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere