11.05.2022  |  Klima, miljø og energi

Danmark har reddet jord: 90.000 danskere donerede nye hjem til vilde dyr og planter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Naturen i Danmark mangler plads, og derfor er mange dyr og planter ved at forsvinde. Men takket være 90.000 danskere har odder, orkidéer og hasselmus fået nye hjem. De mange naturglade donerede i alt 24 millioner kroner til naturen ved TV 2’s indsamling ”Danmark redder jord” i foråret. De fleste af de mange donationer er nu blevet til nye hjem i skov, eng og mose.

Overvældende mange danskere ville hjælpe naturen med at finde nye hjem, da TV 2 for første gang samlede ind til den danske natur ved indsamlingen ”Danmark Redder Jord” i maj.

Hele 90.000 private og virksomheder donerede til sammen 24 millioner kroner.

Nu er de første 14 millioner kroner blevet til nye hjem for dyr og planter i hele Danmark. Det gælder bl.a. odderen i Store Åmose, hasselmus og engperlemorsommerfugl i Lerbjerg Skov på Sjælland, sjældne sommerfugle i Hals Mose i Nordjylland og orkideer i Engene ved Villestrup Å i Himmerland. De sidste 10 millioner kroner står klar til at bruge brugt de kommende måneder, når flere naturområder er opkøbt og klar til offentliggørelse.

”Det er utroligt dejligt at kunne gengælde danskernes flotte opbakning til mere vild natur. Vi giver ikke alene naturen mere plads, vi får også skabt det folkelige engagement, som er helt afgørende, hvis vi skal sikre naturen til vores børn og børnebørn,” siger Bengt Holst, formand for Den Danske Naturfond.

De nye naturområder, som er blevet til virkelighed med “Danmark Redder Jord”, er ejet af Den Danske Naturfond. Naturfonden beskytter naturen for evigt og sørger samtidig for, at alle kan opleve områderne og følge med i, hvordan naturen udvikler sig.

Læs også: Danskerne er vilde med at give natur i julegave

Mere fra DEN DANSKE NATURFOND

DEN DANSKE NATURFOND

https://naturfonden.dk

Den vilde natur er i tilbagegang i Danmark. Flere end 2000 arter er i fare for at forsvinde. Sammen kan vi vende udviklingen og give naturen mere plads. Det gør vi gennem  godt samarbejde og stærke partnerskaber. 100 procent af donationer går til mere plads til naturen. Naturfonden køber naturen tilbage m2 for m2. Herefter beskytter vi den natur, der allere…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere