20.05.2014

Danmark kan omstilles til 100 procent vedvarende energi

Det er muligt at omstille Danmark til 100 procent vedvarende energi med de teknologier, vi kender i dag. Det viser en scenarierapport, som Energistyrelsen har udarbejdet.

Energistyrelsen har kigget ind i fremtidens grønne energisystem og undersøgt, hvad et farvel til kul og olie koster i 2050. Analysen viser, at det med kendte teknologier er teknisk muligt at skabe et fossilfrit grønt energisystem, og ifølge rapporten bliver det kun en smule dyrere, end hvis Danmark fortsætter med olie, kul og gas.

Faktisk kan prisen komme helt ned på seks milliarder kroner under de givne forudsætninger. Med andre ord kan merprisen for et grønt energisystem bringes ned under 5 procent af de samlede energiomkostninger i Danmark.

Læs også: Virksomheder får millioner til grøn omstilling

Ifølge klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen viser rapporten, at Danmark er på rette vej med energiforliget.

"Danmark skal satse på grøn energi og gå forrest i kampen mod klimaforandringerne. Vi har med energiforliget sat kursen mod et samfund, der kun kører på grøn energi. Det er jeg stolt af, og det skal vi forfølge uden hverken at ryste på hånden eller blinke med øjet", siger Rasmus Helveg Petersen.

Læs også: EU udpeger Region Midtjylland til region for grøn omstilling

For den pris, rapporten estimerer, får Danmark en række fordele. Danmark kan blandt andet leve op til klimaforskernes anbefalinger. Dertil vil luftforureningen i byerne falde betragteligt, og støjen langs vejene vil blive reduceret, når bilerne kører på el.

Danmark vil endvidere kunne bevare sin uafhængighed af energiimport fra uroplagede dele af verden og vil kunne udbygge den førerposition inden for grøn energiteknologi, der alene i 2013 indbragte Danmark 38 milliarder kroner i eksportindtægter og masser af grønne arbejdspladser.

- JDN 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere