17.09.2019  |  Klima, miljø og energi

'Danmark planter træer' rejser 914.233 træer i Danmark

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lørdag aften samlede både virksomheder og danskerne ind til at plante træer rundt omkring i Danmark, da 'Danmark planter træer'-showet løb af stablen.

TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening var gået sammen for at sætte fokus på klimaet og samle ind til at plante træer rundt om i landet.

Og det resulterede i donationer fra både ind- og udland, fra virksomheder og helt almindelige danskere.

- Vi har mærket et kæmpe engagement. Tusind tak til alle, der har valgt at støtte ’Danmark planter træer’. Nu skal vi i gang med at få mere skov i Danmark, siger Maria reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening til TV 2.

Ikke nok at plante

Showet blev blandt andet støttet af musikerne Medina, Nicklas Sahl og Anne Dorte Michelsen samt komikeren Andreas Bo, tennisspilleren Frederik Federlein og tidligere elitesoldat B. S. Christiansen.

Og på TV 2 er man overvældet over, hvor mange der gerne vil bidrage til at plante og bevare skove rundt om i landet.

- Jeg synes, at det er fantastisk at se, hvordan vi i hele Danmark har skabt et fokus på klima og træernes betydning for vores klode, udtaler TV 2s kanalchef Lotte Lindegaard.

- Det er selvfølgelig ikke gjort med træplantning alene, vi skal også arbejde på at bevare den eksisterende skov, men det her er bogstaveligt talt et spadestik i den rigtige retning og imod en øget klimabevidsthed hos danskerne.

20 procent af de indsamlede midler går til at bevare allerede eksisterende skov i Danmark og udlandet.

Nu skal træerne fordeles

Nu skal Danmarks Natufredningsforening sammen med organisationen Growing Trees Network Foundation se på, hvordan pengene skal fordeles til nye folkeskove.

I den seneste tid har kommuner, Naturstyrelsen og folkekirker rundt omkring i landet allerede budt ind med både store og små arealer, som de håber, de kan få lov til at plante træer på med hjælp fra donationerne til Danmark planter træer.

Nåede du ikke at støtte? Du kan nå det endnu! Støt Danmark planter træer her

Mere fra Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Vores mål er at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et sundt og rent miljø.Vi er en demokratisk medlemsorganisation med 130.000 støttemedlemmer, 1.500 frivillige og 60 ansatte. Foreningen er uafhængig og privat, og modtager ikke økonomisk støtte fra det o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere