09.06.2016 | Klima, miljø og energi
Danmarks Naturfredningsforening gør Folkemødet grønnere
Indhold fra partner Hvad er dette?
Allerede sidste år kom der fokus på affaldssortering og andre miljørigtige løsninger på Folkemødet. I år kommer vi til at tænke endnu mere på vores natur og miljø.
Wasteland er blandt de initiativer, som DN har sat i værk for at sortere affald mere korrekt under Folkemødet.
Sidste år besøgte over 35.000 mennesker det årlige Folkemøde på Bornholm. Det efterlader et større aftryk på miljøet omkring arrangementet hvert eneste år, når så mange personer er samlet på et område. For når der er mange mennesker, så kommer der også meget affald.
Derfor besluttede Danmarks Naturfredningsforening i 2014, i samarbejde med Folkemødet, at skabe større fokus på en grønnere profil til begivenheden. Og det fortsætter vi med i år, når sommerens helt store event på Bornholm skydes i gang den 16. juni.
Affaldssortering i højsædet
Et af de store fokuspunkter bliver at få sorteret affald mere korrekt. Sidste år introducerede Danmarks Naturfredningsforening deres Wasteland – et sted, hvor vi sammen kan blive koge på, hvilken type affald Folkemødets deltagere producerer.
Desuden vil der være fokus på en mere omfattende affaldssortering, som vi forhåbentligt vil se mere til i fremtiden. Udover de velkendte sorteringer i pap, papir og glas, sorterer vi også i metal, plast og organisk affald. Folkemødets ambition er at genanvende 50 % af affaldet i 2020.
Fokus på drikkevand
Sidste år stillede Danmarks Naturfredningsforening to vandstandere til rådighed ved Folkemødet. På grund af stor popularitet er der i år hele fem vandstandere.
Også her har Danmarks Naturfredningsforening en finger med i spillet. Vandstanderne med friskt, bornholmsk drikkevand etableres nemlig på pladsen for at mindske forbruget af plastflasker med kildevand.
Fra vandstanderne kan gæsterne kvit og frit fylde deres drikkedunke op. Beregninger fra DTU og HOFOR viser, at en halv liter vand i plastflasker koster 90 g CO2, mens en halv liter fra vandhanen koster 0,1 g CO2. Vandhanevandet har altså en CO2-udledning, der er 900 gange mindre.
" Hvis alle gæsterne på Folkemødet hver dag drikker en halv liter vand fra hanen i stedet for at købe en plastflaske med vand, spares ca. 10 tons CO2. Og ikke mindst spares kloden for produktion af plastflasker. Det er en forskel, der er til at mærke".
----------------------------------------------------------
Mød Danmarks Naturfredningsforenig på Folkemødet
Vi håber, at mange vil komme og besøge Danmarks Naturfredningsforening i vores telt på Cirkuspladsen og deltage i vores spændende events og debatmøder.
Vi vil fremhæve tre populære her:
Cirkulær økonomi - fra festtale til handling
Torsdag den 16. juni, 17:45-18:45 (ved Allinge Røgeri)
Sammen med Dansk Industri og Dansk Metal skal Danmarks Naturfredningsforening diskutere, hvordan en fremtid med cirkulær økonomi ser ud, og hvordan cirkulær økonomi kan gavne miljøet.
Der er tre runder med spørgsmål. Hver runde indledes med et lille fremtidsscenarie. Panelet får mulighed for at give deres bud på ”vejen frem mod 2030” inden for de enkelte spørgsmål.
Panelet består af: Forbundsformand Claus Jensen fra CO Industri, Præsident Ella Maria Bisschop-Larsen fra Danmarks Naturfredningsforening, Direktør Tine Roed fra DI, Fremtidsforsker Ulrik Blinkenberg, Lykkeforsker Meik Wiking.
...
Plast længe leve
Torsdag den 16. juni, 15:00-16:00 (Danchells anlæg)
Vi skal sammen med plastindustrien diskutere plast i naturen og muligheder for genandvendelse. Den seje Sine Beuse Fauerby, som er Energi- og miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening, deltager i debatten.
...
Naturpolitisk morgenløb – Slå bl.a. Kristian Thulesen Dahl på målstregen
Fredag den 17. juni, 07:00-09:00 (Cirkuspladsen)
Kunne du tænke dig at få pulsen op og samtidlig bliver klogere på plast?
Kom og vær med til Morgenløbet! Du kan læse mere og tilmelde dig her. På deltagerlisten er blandt andet Kristian Thulesen Dahl (DF) og Kristian Jensen (V).
Du kan følge med i hele Danmarks Naturfredningsforenings øvrige færden på dette års Folkemøde i vores program.
Strategi & ledelse

Nyt partnerskab med NIO skal styrke beskyttede naturområder og naturformidling
Elbilproducenten NIO, som i løbet af efteråret 2022 etablerer sig i Danmark, har indgået en partnerskabsaftale med Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Naturfond om at styrke naturforvaltningen af fire danske naturområder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Kommuner tager kampen op mod enorme mængder affald
Danskere laver langt mere affald end andre europæere. Det skriger på et opgør mod brug og smid væk-kulturen. Og her spiller kommunerne en afgørende rolle.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Biodiversiteten blomstrer frem på kirkernes områder
Vildtvoksende græs, blomster, insekthoteller og fuglehuse – det er noget af det, som man kan opleve ved Haslev Kirke, der er en af 315 "Grønne Kirker" i Danmark.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Gode nyheder for drikkevandet: Sprøjteforbud i det offentlige og for private på vej
Efter flere års pres for et forbud mod sprøjtegifte på offentlige og private arealer ser det endelig ud til at lykkes. DN roser regeringens udspil, men påpeger samtidigt, at vi endnu ikke er i mål.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Stor sejr for Øresund: Folketinget stopper dumpning af slam fra Lynetteholm
Havneslam fra den kunstige halvø Lynetteholm skal ikke længere dumpes i Køge Bugt. Det har et flertal i Folketinget besluttet, og det er en fantastisk nyhed, mener Danmarks Naturfredningsforening.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Cirkulær økonomi
I dag har vi en lineær økonomi, hvor vi udvinder ressourcer fra jorden, producerer, distribuerer, forbruger og smider ud. I en cirkulær økonomi er ressourcerne i et kredsløb - affald findes ikke.
Indhold fra partner