05.03.2019 | Strategi & ledelse
Danmarks Statistik vil undersøge virksomheders brug af verdensmålene
Danmarks Statistik har udsendt et spørgeskema til 600 store virksomheder, der fokuserer på, hvordan virksomhederne håndterer verdensmålene. Resultatet vil blive præsenteret på Folkemødet.
Danmark Statistik vil med en ny spørgeskemaundersøgelse belyse, hvordan den private sektor har reageret på verdensmålene. Arkivfoto.
Folkemødet til sommer kommer til at stå i verdensmålenes tegn, og derfor skal alle arrangørerne finde på tiltag, der kan inddrage eller få gæsterne til at forholde sig til de 17 mål.
Læs også: Verdensmål og virksomheder: Vi har slet ikke alle med
Danmark Statistik, som står for Danmarks officielle rapportering på verdensmålene, vil i den forbindelse gerne belyse, hvordan den private sektor har reageret på verdensmålene.
Derfor har de netop udsendt et spørgeskema til knap 600 store virksomheder med spørgsmål om, hvordan de fokuserer på målene, ligesom at det spørger yderligere ind til 21 delmål, som er vurderet at være mest relevante og konkrete for virksomhederne.
”Statistikken belyser om og hvordan større virksomheder bruger verdensmålene, vedtaget af FN’s 193 medlemslande, som pejlemærker for deres drift og udvikling. Det er en pilotundersøgelse, som det er frivilligt at deltage i”, skriver Danmarks Statistik på deres hjemmeside.
Vil ikke repræsentere det samlede erhvervsliv
Danmarks Statistik er da også opmærksomme på, at pilotundersøgelsen ikke er statistisk repræsentativ for det samlede erhvervsliv, men formålet er i stedet at blive klogere på, hvor man kan se på virksomhedernes brug af verdensmålene med ”statistiske briller” - inden der evt. gennemføres en bredere undersøgelse.
Mere konkret vil der i pilotundersøgelsen bliver spurgt ind til virksomhedens fokus på opfyldelse af et eller flere af verdensmålene, virksomhedens aktuelle politik/praksis med hensyn til verdensmålene, virksomhedens baggrund for at se verdensmålene som en reference, virksomhedens aktuelle bidrag til opfyldelse af verdensmålene, samt virksomhedens fremadrettede overvejelser.
”Formålet med statistikken er at supplere Danmarks officielle rapportering med en særskilt belysning af, hvordan virksomheder relaterer sig til verdensmålene. Undersøgelsen sker i tæt kontakt med relevante partnere”, står der yderligere på hjemmesiden.
Læs også: Syv ud af ti virksomheder bruger verdensmålene i det daglige arbejde
Sidste frist for udfyldelse af Danmarks Statistiks spørgeskema er d. 22. marts 2019 - herefter vil resultaterne efter planen blive offentliggjort i forbindelse med året Folkemøde, der bliver afholdt på Bornholm fra d. 13.-16. juni 2019.
- JMA
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.