05.03.2019  |  Strategi & ledelse

Danmarks Statistik vil undersøge virksomheders brug af verdensmålene

Danmarks Statistik har udsendt et spørgeskema til 600 store virksomheder, der fokuserer på, hvordan virksomhederne håndterer verdensmålene. Resultatet vil blive præsenteret på Folkemødet.

Folkemødet til sommer kommer til at stå i verdensmålenes tegn, og derfor skal alle arrangørerne finde på tiltag, der kan inddrage eller få gæsterne til at forholde sig til de 17 mål.

Læs også: Verdensmål og virksomheder: Vi har slet ikke alle med

Danmark Statistik, som står for Danmarks officielle rapportering på verdensmålene, vil i den forbindelse gerne belyse, hvordan den private sektor har reageret på verdensmålene.

Derfor har de netop udsendt et spørgeskema til knap 600 store virksomheder med spørgsmål om, hvordan de fokuserer på målene, ligesom at det spørger yderligere ind til 21 delmål, som er vurderet at være mest relevante og konkrete for virksomhederne.

”Statistikken belyser om og hvordan større virksomheder bruger verdensmålene, vedtaget af FN’s 193 medlemslande, som pejlemærker for deres drift og udvikling. Det er en pilotundersøgelse, som det er frivilligt at deltage i”, skriver Danmarks Statistik  på deres hjemmeside.

Vil ikke repræsentere det samlede erhvervsliv
Danmarks Statistik er da også opmærksomme på, at pilotundersøgelsen ikke er statistisk repræsentativ for det samlede erhvervsliv, men formålet er i stedet at blive klogere på, hvor man kan se på virksomhedernes brug af verdensmålene med ”statistiske briller” - inden der evt. gennemføres en bredere undersøgelse.

Mere konkret vil der i pilotundersøgelsen bliver spurgt ind til virksomhedens fokus på opfyldelse af et eller flere af verdensmålene, virksomhedens aktuelle politik/praksis med hensyn til verdensmålene, virksomhedens baggrund for at se verdensmålene som en reference, virksomhedens aktuelle bidrag til opfyldelse af verdensmålene, samt virksomhedens fremadrettede overvejelser.

”Formålet med statistikken er at supplere Danmarks officielle rapportering med en særskilt belysning af, hvordan virksomheder relaterer sig til verdensmålene. Undersøgelsen sker i tæt kontakt med relevante partnere”, står der yderligere på hjemmesiden.

Læs også: Syv ud af ti virksomheder bruger verdensmålene i det daglige arbejde

Sidste frist for udfyldelse af Danmarks Statistiks spørgeskema er d. 22. marts 2019 - herefter vil resultaterne efter planen blive offentliggjort i forbindelse med året Folkemøde, der bliver afholdt på Bornholm fra d. 13.-16. juni 2019.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere