Dansk emballagevirksomhed erstatter beton med biodiversitet
Med et ønske om mere natur og velfærd i og omkring hovedkontoret på Fyn har Plus Pack været i gang med et større anlægsarbejde, der skal øge områdets biodiversitet.
Om lidt udkommer EU’s nye CSRD-direktiv, der forpligter europæiske virksomheder til at rapportere på implementering og genoprettelse af biodiversitet.
Men det er et tiltag, som emballagevirksomheden allerede nu har gjort en indsats for. Siden maj i år har de nemlig været i gang med et større omlægningsarbejde af området omkring hovedkontoret på Fyn.
Målet med projektet, som virksomheden kalder ’Sammen om mere natur’, var enkelt: at skabe flere grønne uderum, der kan øge den lokale biodiversitet omkring fabrikken og skabe mere velfærd på arbejdspladsen.
Læs også: Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Det fortæller Plus Packs administrerende direktør Camilla Haustrup Hermansen i et indlæg i Fyns Amts Avis.
Forud for anlægsarbejdet foretog virksomheden ifølge direktøren en såkaldt bioblitz – en biologisk arbejdsmetode, hvor man registrerer så mange arter som muligt indenfor et døgn i et afgrænset naturområde.
”På forsiden af vores bygninger blev optalt 11 græs- og plantearter som eksempelvis røllike, mælkebøtte, syre, hønsetarm, kornblomst, høgeurt og tusindfryd. På bagsiden af vores bygninger ligger en mark, som har stået brak nogle år efter at have været anvendt til økologisk landbrug. Her blev fundet 31 arter,” skriver Camilla Haustrup Hermansen i indlægget.
Efter undersøgelsen har Plus Pack så i samarbejde med Fælleshaven, anlægsgartneren E. Stein Frandsen og Bio Byg etableret nye omgivelser med omkring 186 plantearter i nyanlagte forhøjninger, bede og omkring en ’evighedssti’ foran administrationsbygningen.
Læs også: Danica Pension har smidt 48 selskaber på porten for nølen med biodiversitetsarbejde
”Vi har plantet i alt 29 træer og buske foran og inde i vores atriumgårde. De fordeler sig på 16 forskellige arter, som er udspecificeret i en omfattende planteoversigt. Der er udplantet og sået i alt 170 forskellige arter af planter og frø,” skriver direktøren.
Og det er alt sammen noget, som Camilla Haustrup Hermansen håber, kan inspirere andre virksomheder til lignende tiltag.
”At tage de første skridt i retning af mere lokal biodiversitet behøver ikke være svært, men man skal selvfølgelig træffe beslutningen om at ville investere i vild natur og gøre op med de traditionelle flade græsplæner, man typisk ser i erhvervsområder,” skriver hun.
- HCL