Dansk emballagevirksomhed erstatter beton med biodiversitet

Med et ønske om mere natur og velfærd i og omkring hovedkontoret på Fyn har Plus Pack været i gang med et større anlægsarbejde, der skal øge områdets biodiversitet.

I forbindelse med projektet har Plus Pack etableret omkring 186 nye planterarter fordelt mellem træer, buske, græssorter og blomster.. Foto: 123rf.com

17.11.2023

CSR.dk

Om lidt udkommer EU’s nye CSRD-direktiv, der forpligter europæiske virksomheder til at rapportere på implementering og genoprettelse af biodiversitet.

Men det er et tiltag, som emballagevirksomheden allerede nu har gjort en indsats for. Siden maj i år har de nemlig været i gang med et større omlægningsarbejde af området omkring hovedkontoret på Fyn.

Målet med projektet, som virksomheden kalder ’Sammen om mere natur’, var enkelt: at skabe flere grønne uderum, der kan øge den lokale biodiversitet omkring fabrikken og skabe mere velfærd på arbejdspladsen.

Læs også: Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten

Det fortæller Plus Packs administrerende direktør Camilla Haustrup Hermansen i et indlæg i Fyns Amts Avis

Forud for anlægsarbejdet foretog virksomheden ifølge direktøren en såkaldt bioblitz – en biologisk arbejdsmetode, hvor man registrerer så mange arter som muligt indenfor et døgn i et afgrænset naturområde. 

”På forsiden af vores bygninger blev optalt 11 græs- og plantearter som eksempelvis røllike, mælkebøtte, syre, hønsetarm, kornblomst, høgeurt og tusindfryd. På bagsiden af vores bygninger ligger en mark, som har stået brak nogle år efter at have været anvendt til økologisk landbrug. Her blev fundet 31 arter,” skriver Camilla Haustrup Hermansen i indlægget.

Efter undersøgelsen har Plus Pack så i samarbejde med Fælleshaven, anlægsgartneren E. Stein Frandsen og Bio Byg etableret nye omgivelser med omkring 186 plantearter i nyanlagte forhøjninger, bede og omkring en ’evighedssti’ foran administrationsbygningen.

Læs også: Danica Pension har smidt 48 selskaber på porten for nølen med biodiversitetsarbejde

”Vi har plantet i alt 29 træer og buske foran og inde i vores atriumgårde. De fordeler sig på 16 forskellige arter, som er udspecificeret i en omfattende planteoversigt. Der er udplantet og sået i alt 170 forskellige arter af planter og frø,” skriver direktøren.

Og det er alt sammen noget, som Camilla Haustrup Hermansen håber, kan inspirere andre virksomheder til lignende tiltag. 

”At tage de første skridt i retning af mere lokal biodiversitet behøver ikke være svært, men man skal selvfølgelig træffe beslutningen om at ville investere i vild natur og gøre op med de traditionelle flade græsplæner, man typisk ser i erhvervsområder,” skriver hun.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V