22.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Dansk erhvervsliv vil kæmpe for verdens skove

Lange forsyningskæder gør det vanskeligt at vide, om ens soja, oksesteak eller læbestift er et produkt af ulovlig skovhugst. Derfor går dansk erhvervsliv sammen om at sikre gode forsyningskæder.

Flere store danske virksomheder vil til at gøre en større indsats for at bekæmpe ulovlig skovbrug.

Det er særligt de virksomheder, der opererer i lande med tropiske skove, der er udfordret på forsyningskæderne. Således er det også handel med palmeolie og andre produkter, der nu skal have bedre certificeringsordninger. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I dag er problemet med skovhugst, at skovene bliver ryddet til fordel for plantager, landbrug eller græsning. Hugsten er ofte ulovlig og har store konsekvenser for både klima, økosystem og dyreliv.

Læs også: Klimaforandringer truer morgenkaffen

Derfor skal et nyt Danida-støttet projekt forsøge at gøre op med de alenlange forsyningskæder. Projektet skal indsamle viden og udvikle værktøjer, så danske virksomheder kan lære at operere i junglen af soja, palmeolie, oksekød og kosmetik.

Projektet er udviklet af landbrugets videncenter SEGES i samarbejde med miljøorganisationen NEPCon, som er ekspert i lovlig og bæredygtig skovdrift. 

Læs også: Irma fokuserer på "choice editing"

Og problemerne er til at tage og føle på, forklarer Gustaf Bock, chefrådgiver i Økonomi & Virksomhedsledelse, SEGES.

"”Vi kan se, at vores målgruppe har udfordringer med at tage kædeansvar helt tilbage til skovniveau. Problemet er bare, at der slet ikke er nok certificerede produkter på markedet",” siger han.

Af samme årsag møder projektet også opbakning blandt private aktører som fx Arla Foods og Toms Gruppen

"”Det vil være af stor værdi at få del i den viden og de kompetencer som projektet vil levere, så vi i virksomhederne kan indarbejde den nye viden i vores forsyningskæder"”, siger CSR-chef hos Toms Gruppen, Lene Hjort Lorenzen, i en pressemeddelelese.

-JPN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere