12.11.2018  |  Klima, miljø og energi

Dansk helsekostkæde indfører betalingsposer af genbrugsplast

Fremover vil kunderne i Helsam skulle betale for plastikposerne. Det sker som led i et samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change for at gøre danskerne bedre til at genbruge plastik og nedbringe forbruget.

Danskerne bruger cirka 460 millioner bæreposer om året, og alt for få af dem bliver genbrugt. Den adfærd vil helsekostkæden Helsam nu gøre en aktiv indsats for at ændre. 1. november indførte man derfor en ny bærepose, der udover at være mere miljøvenlig også koster penge.

Læs også: H&M med på moden: Vil reducere forbruget af plasticposer

”Vi vil dybest set helst opfordre vores kunder til slet ikke at bruge en ny pose, men det kan jo være svært, hvis de har handlet mange varer. Derfor vil vi fremover bruge en mere miljøvenlig plastikpose, som så koster penge. Håbet er, at det får folk til at tænke over, om de virkelig behøver posen, eller om de kan bruge en af dem, de allerede har”, siger direktør i Helsam Kenneth Guldager.

Foruden de nye bæreposer, som koster op til tre kroner, har Helsam også indgået et foreløbigt treårigt samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change. Helsam donerer 100.000 kroner årligt for at hjælpe organisationen i arbejdet med at reducere plastikforurening, både herhjemme og internationalt.

”Som landsdækkende butikskæde har vi et ansvar for at være så miljøvenlige som muligt. Langt størstedelen af det, vi sælger, er jo økologisk og miljøvenligt, og derfor giver det rigtig god mening, at vores plastikposer også er det. Men vi vil gerne gøre endnu mere for miljøet, og derfor har vi indgået det her samarbejde”, siger Kenneth Guldager.

Stort skridt i den rigtige retning
Hos Plastic Change er man begejstret over Helsams nye initiativ og glæder sig til det fremtidige samarbejde.

”Det betyder meget for os at få den her støtte. Økonomisk gør det, at vi kan fokusere vores politiske arbejde mere og dermed trænge bedre igennem. Og så er der hele brandingen i, at en stor kæde som Helsam spreder vores budskaber”, siger fundraising- og partnerskabschef hos Plastic Change, Louise Lerche-Gredal.

Ifølge Louise Lerche-Gredal burde flere virksomheder følge i Helsams spor.

”Med de nye plastikposer har Helsam taget et stort skridt i den rigtige retning. Det mener jeg også, at andre detailforretninger burde gøre. Vi skal have kunderne til at tænke over, om de virkelig behøver den plastikpose, og der er Helsams metode god”, siger hun.

Læs også: Terrorgruppe forbyder engangsplastposer

Udover de nye bæreposer, som er produceret af 80 procent genbrugsmateriale, indfører Helsam også et nyt indkøbsnet lavet af brugte plastikflasker.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere