24.04.2017  |  Klima, miljø og energi

Dansk Retursystem får ny bestyrelsesformand med grøn profil

Indhold fra partner Hvad er dette?

Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy for Bioenergy & Thermal Power, bliver bestyrelsesformand i Dansk Retursystem. Han mener, at mange virksomheder vil se mod pantsystemet, når der skal findes nye forretningsmodeller i fremtiden.

Når Dansk Retursystem den 24. maj får ny bestyrelsesformand, er det ikke bare en mand med stor erfaring inden for grøn energi. Det er også en økonom med blik for Dansk Retursystems samfundsmæssige rolle.

”For mig er denne formandspost en meningsfuld aktivitet i en virksomhed med et stærkt værdigrundlag, der udfylder en meget vigtig samfundsmæssig rolle, og som er en vigtig brik i Danmarks miljømæssige infrastruktur”.

Sådan siger Thomas Dalsgaard, der også i sit daglige virke, som koncerndirektør i DONG Energy med ansvaret for Bioenergy & Thermal Power, arbejder med cirkulær økonomi. Han uddyber:

”Danmark er allerede foregangsland, når det kommer til grøn energi og miljøbeskyttelse. Det danske pantsystem er enestående og et eksempel på, at vi går forrest med konkrete eksempler på, hvordan man skaber en velfungerende cirkulær økonomi. Dansk Retursystem er nået langt med denne forretningsmodel, som jeg tror kan udvikles og udbredes yderligere i de kommende år – og forhåbentlig inspirere i andre lande og andre sektorer. Som jeg ser det, er cirkulær økonomi fremtidens måde at arbejde på”.

Dansk Retursystem har arbejdet med en cirkulær økonomi siden 2002, hvor de første engangsemballager kom på markedet. Siden har virksomheden arbejdet målrettet med at sikre, at emballagerne kan indgå i et lukket kredsløb, så de kan genanvendes som drikke- og fødevareemballager. Virksomheden besidder dermed stor viden og erfaring, når det gælder genanvendelse i høj kvalitet.

Thomas Dalsgaard indtræder som formand efter Michael Christiansen, som takker af efter godt 9 år på posten. Siden han blev formand i august 2008, er der sket store ændringer i markedet. Brugen af engangsemballage er steget markant fra knap 40% i 2008 til nu næsten 85% af markedet for emballager med pant. I samme periode er cirka 8 mia. flasker og dåser kommet retur og genanvendt, og der afleveres nu mere end 1,1 mia. årligt.

”Det har været nogle spændende år på formandsposten – ikke mindst det hastigt voksende marked taget i betragtning. Her har Dansk Retursystem formået at følge med udviklingen og samtidig sikret en effektiv drift med fokus på både kundetilfredshed og miljø. Dansk Retursystem er en del af den grønne dagsorden og medvirker dagligt til at skabe gode miljøvaner i befolkningen. Det er en samfundsmæssig vigtigopgave, og det er et system, jeg synes, vi kan være stolte af i Danmark”, siger Michael Christiansen.


Dansk Retursystem er en non-profit virksomhed, som ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet. Bestyrelsen består af repræsentanter fra ejerne, og samtidig er handlen repræsenteret i bestyrelsen. Formanden skal være neutral i forhold til parterne i bestyrelsen. Overdragelsen af formandskabet sker i forbindelse med selskabets generalforsamling den 24. maj.

Kort om Thomas Dalsgaard
Thomas Dalsgaard har været medlem af DONG Energy’s koncernledelse siden 2011 og har ansvaret for Bioenergy & Thermal Power.

Uddannelse: Cand.oecon, Aarhus University, 1993

Tidligere ansættelse og hverv:

1993-1998: Finansministeriet, økonom og rådgiver

1998-2001: OECD, Paris, Økonom og senior økonom

2001-2003: Finansministeriet, Kontorchef

2003-2004: DONG Energy A/S, Afdelingschef

2004-2008: IMF, Washington, Senior økonom

2008-2010: DONG Energy A/S, Vice President

2010-2011: DONG Energy A/S, Senior Vice President

2011- DONG Energy A/S, koncerndirektør Bioenergy & Thermal Power.

Mere fra Dansk Retursystem

Dansk Retursystem

https://www.dansk-retursystem.dk/

Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed, som ud fra en cirkulær økonomisk forretningsmodel driver det danske pantsystem. Hvert år afleverer danskerne over 1,7 milliarder engangsflasker og dåser med pant. Det svarer til godt 3,8 millioner om dagen. 92 procent af alle pantbelagte flasker og dåser afleveres tilbage. Vi sørger f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere