20.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Dansk virksomhed arbejder på cirkulære strømpebukser

Strømpevirksomheden Dear Denier fra København har gennem et såkaldt demoanlæg fundet en metode, der kan genanvende strømpebukser.

Også mindre virksomheder kan udvikle unik teknologi, der kan danne grundlag for nye forretningsområder i den grønne omstilling. Sådan lyder historien om virksomheden Dear Denier fra København, som udvikler og sælger strømpebukser.

Det teknologiske gennembrud er skabt i et demoanlæg, som Dear Denier har udviklet i samarbejde med forskere på Teknologisk Institut. Til programmet har Dear Denier også fået hjælp af SMV:Grøn, der har givet virksomheden 150.000 kroner.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Nu stiller Svanemærket omfattende krav til tekstiler

”Op mod seks milliarder par strømpebukser kasseres hvert eneste år. De ryger i forbrændingen og skaber en masse CO2. Vores nye teknologi er et af de mest ambitiøse indsamlings- og genanvendelsesinitiativer, der er set i strømpeindustrien. Og kan vi samtidig skabe en forretning på genanvendelse, er vi på vej derhen, hvor vi gerne vil,” siger administrerende direktør Frederik Drost Lewinsky, der driver Dear Denier med sin hustru Katrine Drost Lewinsky.

Foreløbig er der tale om et lille anlæg, som kun kan forarbejde et par strømpebukser ad gangen. Men resultaterne er meget lovende, siger direktøren.

”Anlægget genanvender op mod 90 procent af materialet, og vi har opnået at skabe materiale af så høj kvalitet, at det kan bruges til produktion af sports- og badetøj og almindeligt tøj – og ikke mindst nye strømpebukser.”

Læs også: Hos Danfoss skal cirkulær økonomi være det nye sort

Udover selve teknologien arbejder Dear Denier på at opbygge et indsamlingssystem for brugte strømpebukser, og på længere sigt skal der findes aftagere til den genanvendte nylon.

”Det ultimative mål er selvfølgelig at kunne lave nye strømpebukser af brugte strømpebukser. Vi har slået os sammen med forhandlere over hele verden og stillet vores genbrugsspande til rådighed gratis,” siger Frederik Drost Lewinsky.

I Dear Denier har Katrine og Frederik Drost Lewinsky store forventninger til den nye teknologi, og de forventer at have et genanvendelsesanlæg i fuld skala i løbet af de næste tre til fem år.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere