25.09.2019  |  Klima, miljø og energi

Danske pensionskasser melder klar til enorm investering i grøn omstilling

Danske pensionskasser vil frem mod 2030 investere 250 milliarder i grøn omstilling. Det annoncerede statsministeren til en konference under FN’s klimatopmøde.

Natten til den 23. september dansk tid gik Statsminister Mette Frederiksen (S) på talerstolen til en konference, der afholdes under FN’s Klimatopmøde i New York. Her annoncerede hun, at den danske pensionsbranche vil investere enorme summer i grøn innovation. Det skriver Berlingske.dk.

”Jeg er glad for, at den danske pensionsbranche har meldt ud med et så markant tilsagn om støtte til den grønne omstilling. Det viser, at vi i Danmark kan noget helt særligt, når vi sætter ambitiøse politiske mål og samarbejder på tværs af den offentlige og private sektor. Nu skal vi arbejde for at få de internationale investorer med. Det er afgørende for at få realiseret den grønne omstilling globalt,” siger hun i en pressemeddelelse udsendt af Statsministeriet.

Læs også: DI vil reducere CO2 og skabe grøn vækst i multimilliardklassen

Næstformand i Forsikring & Pension og direktør for Pension Danmark Torben Möger Pedersen fortæller i pressemeddelelsen, at det er afgørende, at den private sektor forpligtiger sig til at spille en vigtig rolle i klimakampen.

”Det er nødvendigt med store investeringer fra den private sektor, hvis vi skal realisere FN’s verdensmål og Paris-aftalen. Derfor forpligter den danske pensionsbranche sig nu til at investere yderligere 350 mia. kroner frem mod 2030 i den grønne omstilling,” siger han.

Den private sektor skal ind i kampen
Og udmeldingen om enorme investeringer i grøn energi kommer på det helt rigtige tidspunkt. I en ny rapport fra Den globale kommission for klimatilpasning konkluderes det, at der er behov for en global investering i klimatilpasning på omkring 12 billioner kroner frem mod 2030. 

Læs også: Brancheorganisation kræver større grøn indsats

Ifølge Berlingske vil ti procent af den samlede pensionsformue være øremærket grønne investeringer i 2030. Det svarer til 12 procent af det samlede danske bruttonationalprodukt og mere end halvdelen af det samlede offentlige forbrug i Danmark på et helt år. Den enkelte pensionskasse vil løbende tage stilling til, hvad pengene skal investeres i. 

Ifølge Torben Möger Pedersen vil pensionsbranchen nu tage deres erfaring med bæredygtige investeringer ud til vækstøkonomierne. Han vurderer selv, at investeringer i bæredygtig energiinfrastruktur som for eksempel vindmølleparker kan bidrage både til løsningen af klimaudfordringen og give attraktive afkast.

- MGC

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere