Brancheorganisation kræver større grøn indsats

Nye klimatal viser, at danskernes udledning af CO2 er højere end forventet. Derfor er der brug for en stærkere politisk indsats for at motivere erhvervsliv og boligejere til at energirenovere, mener brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

Der skal langt større fokus på energirenovering i Danmark, men det kræver større politisk initiativ, mener Tekniq Arbejdsgiverne..

10.04.2019

CSR.dk

Danskernes udledning af CO2 var i 2018 cirka 5,5 millioner ton højere, end regeringen havde forudset. Det viser nye tal fra Energistyrelsen. Tal, der understreger et behov for at skrue op for tempoet i den grønne omstilling, mener brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

Læs også: Energirenovering skal højere op på agendaen

”Bygninger står for omkring 40 procent af det samlede danske energiforbrug og rummer et enormt potentiale for energieffektiviseringer, som kan reducere CO2-udledningen drastisk. Men vi ved desværre, at boligejerne tøver med at omsætte de grønne ambitioner til handling”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Grøn omstilling skal være hvermandseje
Han anerkender, at regeringen har gennemført en række gode initiativer, der hjælper den grønne omstilling på vej. Det gælder eksempelvis lempelsen af afgiften på elvarme og indførelsen af teknologineutrale udbud. Men energieffektivisering er stærkt underprioriteret i den danske indsats, og skal målene for den grønne omstilling nås, er der brug for at gøre energieffektivisering til en folkesag.

”Når det gælder danske boligejere, så er økonomien den altoverskyggende faktor for lysten til at investere i energirenoveringer af boligen. Men uanset det faktum er politikerne tilbageholdende med at give tilskud til energirenoveringer. Hvis vi skal omstille til grøn energi på den mest omkostningseffektive måde, er det nødvendigt at få mere skub i energirenoveringerne af bygningerne”, siger han og uddyber:

”Der er brug for, at man fra politisk hold opstiller langsigtede, stabile rammer for sådanne tilskudsmuligheder, for så kan danskerne føle sig trygge ved at investere i eksempelvis solcelleanlæg eller varmepumper, uden at tilskudsmulighederne pludselig ændres eller fjernes, efter anlæggene er blevet sat op”.

Boligjobordning skal ændres
Samtidig anbefaler han, at politikerne kigger nærmere på sammensætningen af Boligjobordningen, så også den kan være med til at understøtte den grønne omstilling.

Læs også: Svanemærket byggeri er steget markant

”Hvis ordningen for alvor skal have grøn betydning, er det nødvendigt, at den ikke kun omfatter arbejdsløn, men også materialer, og at den dermed i endnu højere grad har fokus på at lette omkostningerne for dem, der ønsker at investere i vores fælles grønne fremtid,” siger Simon O. Rasmussen.

- SDN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle