Danske virksomheder på COP27 ”Taletiden er forbi, nu skal vi se handling”

Danfoss og FLSmidth vil smide hockeystaven ud ad vinduet. Derfor tager de til COP27, så verden kan blive introduceret til og begynde at implementere de eksisterende grønne teknologier – og hellere at det bliver i dag end i morgen, lyder det.

10.11.2022

CSR.dk

Danske virksomheder har mere at gøre på dette års COP27, end de tidligere har haft. For selvom coppen er lille i politisk skala, har egypterne, der er værter for COP27 i Sharm El-Sheikh, annonceret, at i år gælder det om at gå fra forhandling til handling – udvikling til implementering.

Og netop her kommer danske industrivirksomheder ind i billedet.

“Der er et stort fokus på, hvad man konkret kan gøre her og nu. Derfor mener vi, at vi har en langt større aktie end tidligere. Og derfor er det stadig en stor cop for os, fordi de teknologier vi skal bruge, de er langt henad vejen allerede til stede,” siger Rasmus Abildgaard Kristensen, public affairs-direktør i Danfoss, til Børsen.

Dermed er de rekordmange danske virksomheder på besøg i Egypten klar til at gøre op med den tidligere S-regerings hockeystav-tankegang: At den grønne omstilling skal sikres gennem massive investeringer i teknologi og implementering kort før fristen for klimamålene i stedet for løbende investeringer.

“For os i Topsoe er det særligt vigtigt at deltage i coppen i år, da klimaforandringer er trængt i baggrunden af energikrise, fødevarekrise og inflation. Vi drager til Egypten med det formål at holde Paris-aftalen i live. Løsningerne er der, men vi mangler politisk handling og hastighed,” lyder det fra Therese Bording Hermann, der er chef for public affairs i den danske energivirksomhed Topsoe.

Læs også: FN: Tillid mellem det globale nord og syd er afgørende for COP27’s succes

I FLSmidth vil man på COP27 sprede budskabet om sin teknologi, der kan hjælpe lande med at gøre reducere CO2-udledningen fra cement- og mineproduktion med 30 til 40 procent, mens Danfoss vil mulighederne for energieffektivisering.

For selvom teknologierne er udviklet, er det ikke givet, at den grønne omstilling bliver en succes, hvis ikke erhvervslivet føler sig sikre på deres investeringers fremtid. Derfor er det afgørende, at verdens regeringer stimulerer efterspørgslen gennem grøn regulering og krav.

”Cement- og minevirksomheder kommer ikke til at investere i de grønne løsninger af sig selv. De skal se, at der er en efterspørgsel efter disse produkter. Derfor er det vigtigt, at det stimuleres af regeringer og andre aktører,” siger Wouter de Groot, som er bæredygtighedsdirektør i FLSmidth.

”Det kræver handling nu – ikke handling om 10-20 år,” supplerer Rasmus Abildgaard Kristensen.

- KCP

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online