Danske virksomheder på COP27 ”Taletiden er forbi, nu skal vi se handling”

Danfoss og FLSmidth vil smide hockeystaven ud ad vinduet. Derfor tager de til COP27, så verden kan blive introduceret til og begynde at implementere de eksisterende grønne teknologier – og hellere at det bliver i dag end i morgen, lyder det.

10.11.2022

CSR.dk

Danske virksomheder har mere at gøre på dette års COP27, end de tidligere har haft. For selvom coppen er lille i politisk skala, har egypterne, der er værter for COP27 i Sharm El-Sheikh, annonceret, at i år gælder det om at gå fra forhandling til handling – udvikling til implementering.

Og netop her kommer danske industrivirksomheder ind i billedet.

“Der er et stort fokus på, hvad man konkret kan gøre her og nu. Derfor mener vi, at vi har en langt større aktie end tidligere. Og derfor er det stadig en stor cop for os, fordi de teknologier vi skal bruge, de er langt henad vejen allerede til stede,” siger Rasmus Abildgaard Kristensen, public affairs-direktør i Danfoss, til Børsen.

Dermed er de rekordmange danske virksomheder på besøg i Egypten klar til at gøre op med den tidligere S-regerings hockeystav-tankegang: At den grønne omstilling skal sikres gennem massive investeringer i teknologi og implementering kort før fristen for klimamålene i stedet for løbende investeringer.

“For os i Topsoe er det særligt vigtigt at deltage i coppen i år, da klimaforandringer er trængt i baggrunden af energikrise, fødevarekrise og inflation. Vi drager til Egypten med det formål at holde Paris-aftalen i live. Løsningerne er der, men vi mangler politisk handling og hastighed,” lyder det fra Therese Bording Hermann, der er chef for public affairs i den danske energivirksomhed Topsoe.

Læs også: FN: Tillid mellem det globale nord og syd er afgørende for COP27’s succes

I FLSmidth vil man på COP27 sprede budskabet om sin teknologi, der kan hjælpe lande med at gøre reducere CO2-udledningen fra cement- og mineproduktion med 30 til 40 procent, mens Danfoss vil mulighederne for energieffektivisering.

For selvom teknologierne er udviklet, er det ikke givet, at den grønne omstilling bliver en succes, hvis ikke erhvervslivet føler sig sikre på deres investeringers fremtid. Derfor er det afgørende, at verdens regeringer stimulerer efterspørgslen gennem grøn regulering og krav.

”Cement- og minevirksomheder kommer ikke til at investere i de grønne løsninger af sig selv. De skal se, at der er en efterspørgsel efter disse produkter. Derfor er det vigtigt, at det stimuleres af regeringer og andre aktører,” siger Wouter de Groot, som er bæredygtighedsdirektør i FLSmidth.

”Det kræver handling nu – ikke handling om 10-20 år,” supplerer Rasmus Abildgaard Kristensen.

- KCP

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København