10.11.2022  |  Samfund

Danske virksomheder på COP27 ”Taletiden er forbi, nu skal vi se handling”

Danfoss og FLSmidth vil smide hockeystaven ud ad vinduet. Derfor tager de til COP27, så verden kan blive introduceret til og begynde at implementere de eksisterende grønne teknologier – og hellere at det bliver i dag end i morgen, lyder det.

Danske virksomheder har mere at gøre på dette års COP27, end de tidligere har haft. For selvom coppen er lille i politisk skala, har egypterne, der er værter for COP27 i Sharm El-Sheikh, annonceret, at i år gælder det om at gå fra forhandling til handling – udvikling til implementering.

Og netop her kommer danske industrivirksomheder ind i billedet.

“Der er et stort fokus på, hvad man konkret kan gøre her og nu. Derfor mener vi, at vi har en langt større aktie end tidligere. Og derfor er det stadig en stor cop for os, fordi de teknologier vi skal bruge, de er langt henad vejen allerede til stede,” siger Rasmus Abildgaard Kristensen, public affairs-direktør i Danfoss, til Børsen.

Dermed er de rekordmange danske virksomheder på besøg i Egypten klar til at gøre op med den tidligere S-regerings hockeystav-tankegang: At den grønne omstilling skal sikres gennem massive investeringer i teknologi og implementering kort før fristen for klimamålene i stedet for løbende investeringer.

“For os i Topsoe er det særligt vigtigt at deltage i coppen i år, da klimaforandringer er trængt i baggrunden af energikrise, fødevarekrise og inflation. Vi drager til Egypten med det formål at holde Paris-aftalen i live. Løsningerne er der, men vi mangler politisk handling og hastighed,” lyder det fra Therese Bording Hermann, der er chef for public affairs i den danske energivirksomhed Topsoe.

Læs også: FN: Tillid mellem det globale nord og syd er afgørende for COP27’s succes

I FLSmidth vil man på COP27 sprede budskabet om sin teknologi, der kan hjælpe lande med at gøre reducere CO2-udledningen fra cement- og mineproduktion med 30 til 40 procent, mens Danfoss vil mulighederne for energieffektivisering.

For selvom teknologierne er udviklet, er det ikke givet, at den grønne omstilling bliver en succes, hvis ikke erhvervslivet føler sig sikre på deres investeringers fremtid. Derfor er det afgørende, at verdens regeringer stimulerer efterspørgslen gennem grøn regulering og krav.

”Cement- og minevirksomheder kommer ikke til at investere i de grønne løsninger af sig selv. De skal se, at der er en efterspørgsel efter disse produkter. Derfor er det vigtigt, at det stimuleres af regeringer og andre aktører,” siger Wouter de Groot, som er bæredygtighedsdirektør i FLSmidth.

”Det kræver handling nu – ikke handling om 10-20 år,” supplerer Rasmus Abildgaard Kristensen.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere