Danskerne vil gerne undgå madspild

De danske husholdninger smider stadig alt for meget mad ud. Dog viser ny analyse fra HelloFresh, at danskerne viser stigende interesse i at undgå de fyldte affaldsposer.

Årligt smider landets husholdninger 247.000 tons mad ud. Det oplyser ny undersøgelse. Arkivfoto..

08.09.2021

CSR.dk

De danske husholdninger står årligt for et madspild på 247.000 tons. Det viser en undersøgelse fra Miljøstyrelsen.

Samtidig har en ny undersøgelse af danskernes søgeadfærd og -vaner på Google i forhold til madspild vist, at danskerne udviser en stor interesse for madspild på nettet. På Instagram findes der mere end 40.000 danske opslag med hashtagget #madspild og på Google søger danskerne i gennemsnit 2.800 gange månedligt på ordet madspild. 

Analysen er finansieret af måltidskasseforhandleren HelloFresh, og resultaterne betyder, at virksomheden ser  et stort, uforløst potentiale i at hjælpe danskerne med, at maden ikke ender i skraldespanden. 

Læs også: Reduktion af madspild og ny emballagestrategi går hånd i hånd i Aldi

"247.000 tons er en meget voldsom mængde mad, hvor alt for mange gode råvarer går til spilde. Som fødevarevirksomhed har vi selvfølgelig et ansvar for at være med til at lave om på det", siger Kristian Hald, administrerende direktør for HelloFresh i Danmark og Sverige.

“Nu handler det om at forløse det potentiale”, fortsætter han.

Derfor har virksomheden lanceret kampagnen Undgå Madspild, der skal belyse problemstillingen. Undgå Madspild indeholder en hjemmeside, opskrifter og SoMe-opslag med tips til opbevaring og nedfrysning, opskrifter til madresterne samt kompost- og fermenteringsguide, der skal kunne hjælpe danskerne til mindre madspild i hverdagen.

- HCL

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

29.10.2025Dansk Erhverv

Sponseret

Nyt EUDR-forslag i 11. time: EU varsler lettelser for virksomheder – men usikkerheden vokser

29.10.2025Lübech Living ApS

Sponseret

OOhh har skabt udendørspotter, der kan stå ude hele året rundt

29.10.2025MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

Sponseret

Mad & drikke som strategisk bæredygtighedsværktøj på møder og konferencer

28.10.2025Alexandra Instituttet

Sponseret

Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet

28.10.2025CSR.dk

Plantebøfproducent får 300 millioner til ny fabrik og eksporteventyr

27.10.2025CSR.dk

Flere klimaskader og stigende bekymring men ingen samlet plan i sigte

27.10.2025CSRD+CO

Sponseret

Solceller er et effektivt ESG-greb

27.10.2025Klimaklar

Sponseret

Lær at bruge Klimakompasset med et gratis læringsforløb - og tag ejerskab over jeres CO2-data

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Folkekirkens Nødhjælp
Event
'Kæmp for alt, hvad du har kært' med generalsekretær Jonas Nøddekær

I november rejser Jonas Nøddekær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, rundt i landet og fortæller om organisationens arbejde med billeder fra verdens brændpunkter herunder Ukraine, Palæstina, Zimbabwe og Cambodja.

Dato

28.10.2025

Sted

Odense, København, Aarhus, Haderslev, Aalborg

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Management Awareness Refresher Training

Event Description

Dato

28.10.2025

Tid

08:30

Sted

Online

Beierholm
Kursus
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Oktober

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

28.10.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

30.10.2025

Tid

08:30

Sted

Esbjerg

DTU
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

30.10.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

JUC SERVICE ApS
Kursus
ESG for fonde

JUC's kursus 'ESG for fonde' udruster dig med viden, værktøjer og indsigt til konkret at integrere ESG-hensyn og målsætninger i forvaltningen af fondsmidler, med fokus på at sikre fondens relevans og indvirkning på lang sigt.

Dato

30.10.2025

Tid

09:30

Sted

JUC, Axelborg - Vesterbrogade 1620 København V