Danskerne vil gerne undgå madspild
De danske husholdninger smider stadig alt for meget mad ud. Dog viser ny analyse fra HelloFresh, at danskerne viser stigende interesse i at undgå de fyldte affaldsposer.
De danske husholdninger står årligt for et madspild på 247.000 tons. Det viser en undersøgelse fra Miljøstyrelsen.
Samtidig har en ny undersøgelse af danskernes søgeadfærd og -vaner på Google i forhold til madspild vist, at danskerne udviser en stor interesse for madspild på nettet. På Instagram findes der mere end 40.000 danske opslag med hashtagget #madspild og på Google søger danskerne i gennemsnit 2.800 gange månedligt på ordet madspild.
Analysen er finansieret af måltidskasseforhandleren HelloFresh, og resultaterne betyder, at virksomheden ser et stort, uforløst potentiale i at hjælpe danskerne med, at maden ikke ender i skraldespanden.
Læs også: Reduktion af madspild og ny emballagestrategi går hånd i hånd i Aldi
"247.000 tons er en meget voldsom mængde mad, hvor alt for mange gode råvarer går til spilde. Som fødevarevirksomhed har vi selvfølgelig et ansvar for at være med til at lave om på det", siger Kristian Hald, administrerende direktør for HelloFresh i Danmark og Sverige.
“Nu handler det om at forløse det potentiale”, fortsætter han.
Derfor har virksomheden lanceret kampagnen Undgå Madspild, der skal belyse problemstillingen. Undgå Madspild indeholder en hjemmeside, opskrifter og SoMe-opslag med tips til opbevaring og nedfrysning, opskrifter til madresterne samt kompost- og fermenteringsguide, der skal kunne hjælpe danskerne til mindre madspild i hverdagen.
- HCL