18.11.2014  |  Strategi & ledelse

Danske pensionskroner lægges på sort fremfor grøn

En rapport fra WWF konkluderer, at for mange af danskernes pensionspenge havner hos olie-, gas- og kulindustrien fremfor hos grønne virksomheder.

Ifølge en rapport fra WWF Verdensnaturfonden lander en stor del af danskernes pensionspenge hos olie-, gas- og kulindustrien, skriver dr.dk.

Rapporten har undersøgt 16 pensionsselskabers evne og vilje til at komme ind i klimakampen. Konklusionen er, at der stadig er lang vej. 

”Helt grundlæggende er problemet, at pensionsselskaber ikke har strategier for, hvordan vi kommer ud af den sorte økonomi og ind i den grønne energi. Faktisk viser kun få af selskaberne vilje til at gøre noget ved det her”, siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden Gitte Seeberg til dr.dk.

Risikable projekter
WWF-rapporten viser, at pensionsbranchen har milliarder af kroner investeret i decideret farlige projekter, som kan risikere at ende i miljøkatastrofer. Konkret peger rapporten på 17 projekter, der af WWF betegnes som højrisikable, hvor pensionselskaberne har investeret 7,3 milliarder kroner. 

Læs også: Pensionsselskaber undlader at sætte klare grønne mål

Ét af de projekter er det russiske olieselskab Gazproms boringer efter olie i Arktis. Projektet er ifølge WWF så risikabelt, at det kan ende med at være en dårlig investering for danske pensionsopsparere.

Bæredygtige investeringer
WWF efterlyser en mere klar forståelse hos pensionsselskaberne af, at grønne investeringer kan være økonomisk fornuftige.

Hos pensionsselskabet PKA afviser man kritikken og henviser til, at man blandt andet har investeret 2,8 milliarder kroner i en havmøllepark, grønne obligationer og regeringens klimainvesteringsfond.

Læs også: Danske pensionskasser investerer i israelske bosættelser

”Nu kan man altid diskutere, hvor store investeringerne i bæredygtig energi skal være, før det er tilstrækkeligt. Men faktum er, at PKA, og branchen generelt, har øget investeringerne betydeligt i vedvarende energi de senere år, og det vil fortsætte”, siger administrerende direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, til dr.dk.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere