22.08.2019  |  Klima, miljø og energi

Database skal sikre brug af bæredygtigt byggemateriale

Snart kan folk i byggebranchen finde lovpligtige dokumentationskrav, monteringsvejledning og oplysninger om bæredygtighed samlet på BygDok.dk.

Den 1. september lancerer brancheforeningen Danske Byggecentre sin nye database BygDok, som skal kunne bruges til at dokumentere bæredygtigheden i materialevalget.

Læs også: Genbrug gør ikke nødvendigvis byggeriet dyrere

Det skriver Dagens byggeri.

”Man har før kunnet bruge oceaner af tid på at finde oplysninger om bæredygtighed, CE-mærkning eller anden lovpligtig dokumentation, men vi har jo vores database, og den vil vi gerne stille til rådighed for branchen”, siger adm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen, til Dagens byggeri og fortsætter:

”Fremover behøver man ikke tjekke adskillige hjemmesider for at finde de nødvendige informationer”.

Ny brugerflade og søgefunktion
BygDok.dk vil henvende sig til rådgivende, udførende og bygherrer, der vil få adgang til dokumentation om bæredygtige produkter til byggeriet, lovpligtig dokumentation, sikkerhedsblade, CE-mærkning og monteringsvejledninger.

Danske Byggecentres tidligere database har blandt andet fået en ny brugerflade og en ny søgefunktion, der skal være et nyttigt redskab i for alle professionelle aktører i byggebranchen, der søger viden om et byggemateriales muligheder, miljøvenlighed og hvilke lovkrav, der i det hele taget knytter sig til materialet.

”Vi håber naturligvis, branchens proffer vil bruge databasen og finde ud af, hvor nemt det er. Samtidig er det et dynamiske værktøj, som skal følge branchens udvikling og dokumentationskrav”, siger Palle Thomsen til Dagens byggeri.

Læs også: Gennembrud på vej: Byggeaffald skal genanvendes i nybyggeri

BygDok.dk kræver blot oprettelse af login, før databasen er tilgængelig.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere