07.11.2016  |  Supply chain

DB Schenker åbner CO2-neutralt logistikcenter

Ved den finske by Vaasa åbner transport- og logistikvirksomheden DB Schenker en CO2-neutral logistikterminal, som er selvforsynende med elektricitet, varme og afkøling.

Transport- og logistikvirksomheden DB Schenker har foretaget lidt af en grøn investering. Ved byen Vaasa i Finland åbner virksomheden nemlig en CO2-neutral logistikterminal til fire millioner euro (omkring 30 millioner kr.), som forsyner sig selv med elektricitet, varme og afkøling.

”Det er vigtigt for os, at vi som virksomhed tager et ansvar for at passe på miljøet. Derfor har vi i DB Schenker koncernen besluttet, at når vi bygger nyt, forsøger vi at gøre det efter miljøets vilkår”, siger Henrik Dam Larsen, adm. direktør i DB Schenker Danmark.

Læs også: Schenker sænker CO2-udledningen

På taget af den nye terminal vil 276 solpaneler indfange solenergi, mens jordvarmen under nybyggeriet vil blive udnyttet via et 300 meter dybt borehul.

Farvel til 50 transporter
Med den nye terminal kan DB Schenker og byen Vaasa vinke farvel til 50 daglige transporter, hvilket er særdeles godt for den finske by, som ønsker at være CO2-neutral i 2035.

Desuden er placeringen af det nye logistikcenter også ganske god rent strategisk:

Læs også: DB Schenker og Maersk i samarbejde om mindre CO2

”Strategisk får vi en meget bedre placering øst for Vaasas lufthavn. Det forbedrer vores netværk, for vi kommer tættere på kunderne, så de kan få endnu flere fordele”, siger Kent Larsen, salgs- og markedschef hos DB Schenker Danmark.

Den miljøvenlige investering står klar i slutningen af året, fylder 3.200 m2 og har en 1.000 m2 hal bygget i moduler, så terminalen kan udvides, hvis der opstår behov for det.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere