29.10.2019 | Klima, miljø og energi
De nominerede virksomheder til CSR Prisen 2019
Indhold fra partner Hvad er dette?
Torsdag d. 31. oktober uddeles den traditionsrige CSR Pris. Med CSR Prisen sætter FSR – danske revisorer fokus på god praksis inden for rapportering om Corporate Social Responsibility (CSR) blandt Danmarks største selskaber.
Dommerpanelet har vurderet 100 danske selskabers rapporter om samfundsansvar. Ud fra tre kriterier er det afgjort, hvilke rapporter der er nomineret til CSR Prisen 2019:
- Relevans og væsentlighed.
- Brugbar- og troværdighed
- Selskabets arbejde med FN’s verdensmål
På baggrund af årets kriterier har dommerpanelet valgt, inden for hver af de to kategorier, at nominere tre ikke-noterede og fire børsnoterede selskaber:
Arla er nomineret i kategorien stort ikke-noteret selskab. Dommerpanelet fremhæver formandens og CEO’ens forord, som understreger Arlas ambitioner og forpligtelse til bæredygtighed, herunder arbejdet med science based targets på klimaområdet og respekt for de planetære grænser.
Grundfos er også nomineret i kategorien stort ikke-noteret selskab. I rapporten bemærkes det tydeligt, at Grundfos har en lang historik inden for arbejdet med bæredygtighed, hvilket bl.a. demonstreres ved brugen af performance data og fokus på impact. Desuden redegøres grundigt for tilgangen til FN’s verdensmål.
Salling Group er ligeledes nomineret i kategorien stort ikke-noteret selskab. Dommerpanelet fremhæver Salling Groups rapport for den måde de italesætter arbejdet med bæredygtighed på gennem konkrete cases inden for fx plastik og madspild.
A. P. Møller-Maersk er nomineret i kategorien stort børsnoteret selskab. Rapporten demonstrerer tydeligt, at A.P. Møller-Mærsk tager lederskab og gør sin indflydelse gældende inden for væsentlige områder som skibsophug og klimamålet om nul CO2-udledninger i år 2050.
Carlsberg er også nomineret i kategorien stort børsnoteret selskab. Rapporten skaber en klar rød tråd ved at tage udgangspunkt i Carlsbergs bæredygtighedsstrategi. I sammenhæng med gennemgående grafiske elementer og brug af tabeller som fx ’what we said 2017 – what we did 2018’ skabes der en god struktur, der er nem for læseren at navigere rundt i.
Novozymes er ligeledes nomineret i kategorien stort noteret børsselskab. Rapporten indeholder gode referencer til Novozymes’ væsentlighedsanalyse, og der er veldokumenterede redegørelser for selskabets handlinger og koblinger til verdensmålene, både i ledelsesberetninger og i redegørelsen vedr. fremdrift til FN’s Global Compact.
Ørsted er den sidste virksomhed der er nomineret i kategorien stort noteret børsselskab. Dommerpanelet fremhæver Ørsteds bæredygtighedsrapport, som i kombination med selskabets Annual report 2018 og ESG-performance report 2018 samlet set skaber en troværdig og relevant redegørelse for selskabets omstilling til grøn energi.
Det er 25. gang, at FSR – danske revisorer uddeler CSR Prisen. H.K.H Kronprinsessen vil overrække CSR Prisen til de virksomheder, der har udgivet Danmarks bedste CSR-rapport. Prisoverrækkelsen finder sted torsdag d. 31. oktober på Børsen i København.
Du kan læse mere om CSR Prisen 2019 her
Se publikationen for CSR Prisen i vedlagte dokument.
Kommunikation

44 rapporteringer om bæredygtighed er med i opløbet til CSR Prisen 2022
CSR Prisen 2022 sætter fokus på best-in-class rapportering om bæredygtighed, og barren ligger højt i år. Den indledende screening af årets pulje på 112 virksomheder sender 44 virksomheders rapportering videre til nærmere faglig kvalificering.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Invitation til dialogmøde hos FSR om double materiality
FSR - danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed inviterer virksomheder, finansielle aktører og andre interesserede til dialogmøde om Double Materiality med særligt fokus på ”udefra og ind-perspektivet."
Indhold fra partner
Kommunikation

100+ virksomheder vurderes til CSR Prisen 2022
Antallet af virksomheder i vurderingspuljen til CSR Prisen 2022 er i år øget til 112. Virksomhederne er bredt repræsenteret på tværs af brancher, inklusiv den finansielle sektor blandt både unoterede og børsnoterede virksomheder. Se listen her.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
SMV'er, der arbejder med Global Compacts 10 principper for samfundsansvar, kan blive til inspiration for andre
SMV’er, der mener, at de har udarbejdet en god Communication on Progress (CoP)-rapport, der er præget af fremdrift, har nu mulighed for at inspirere og motivere andre SMV’ers rapporteringsarbejde.
Indhold fra partner
Kommunikation

CSR Prisen 2022
Hvem er best-in-class til rapportering om bæredygtighed? Med CSR Prisen 2022 inspirerer FSR – danske revisorer med god rapporteringsskik inden for bæredygtighed, samfundsansvar og ESG i store danske virksomheder. I år vurderer vi over 100 virksomheder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Kom til FSR – danske revisorers dialogmøde om bæredygtighedsrapportering, kommunikation og greenwashing den 30. marts
Kom og hør mere om mellem bæredygtighedsrapportering, kommunikation & greenwashing
Indhold fra partner