10.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Case: De nye affaldsbeholdere i Randers er lavet af borgernes plastaffald

Indhold fra partner Hvad er dette?

Inspiration til offentlige indkøbere: I denne udbuds-case om de nye affaldsbeholdere i Randers Kommune kan du blandt andet blive klogere på markedsdialogen, udbudsdesignet, kravspecifikationer og evalueringskriterier.

Randers Kommune har indgået en 4-årig indkøbsaftale på affaldsbeholdere med et krav om, at produktionen af de nye affaldsbeholdere skal bestå af mindst 40 % oparbejdet husstandsindsamlet plast fra de randrusianske husholdninger.

Det 40 % svarer til den mængde plast, Randers Kommune kan garantere at kunne levere i i kontraktperioden. Plasten består typisk af emballageplast fra fx fødevarer, plejeprodukter og rengøringsmidler.

Når de nye beholdere er udtjente, vil de indgå i produktionen af nye beholdere.

I denne case kan du blandt andet blive klogere på markedsdialogen, udbudsdesignet, kravspecifikationer og evalueringskriterier.

- Når vi køber nye affaldsbeholdere til at stille hos borgerne, er det ret store mængder plast, vi køber. Derfor er det oplagt, at vi stiller krav til, hvor den plast kommer fra. Og når vi nu selv står med alt den plast, vi har samlet ind, så skal vi selvfølgelig have lukket det kredsløb, siger Allan Asp Poulsen, der er leder af Affald & Genbrug til Kommunens hjemmeside.

Se casen her på portalen Den Ansvarlige Indkøber

Mere fra Forum for Bæredygtige Indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb

www.ansvarligeindkob.dk

  • ansvarligeindkob@mst.dk
  • 72544000
  • Sekretariat for Grønne Indkøb v/Miljøstyrelsen, Tolderlundsvej 5, DK5000 Odense C

Forum for Bæredygtige Indkøb blev nedsat som et initiativ under Miljøministeriet i oktober 2010. Forum arbejder for at fremme miljøbevidste og ansvarlige indkøb af varer og tjenesteydelser blandt professionelle indkøbere i både offentlige og private virksomheder. Det sker blandt andet ved at dele og formidle viden, skabe netværk, udvikle v…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere