10.07.2019  |  Samfund

Den ukonventionelle indsats gør en forskel.

Indhold fra partner Hvad er dette?

En overskuelig praktik, sprogundervisning, solid mentorindsats og hjælp til hverdagens praktiske udfordringer. Alt sammen medvirkende til, at flygtninge og familiesammenførte, der ellers har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, får succes.

Det er en efterhånden gammel nyhed, at hospitalitybranchen mangler arbejdskraft, og det gælder også for BC Hospitality Group, der driver tre store hoteller i København.

En helt konkret udfordring var og er, at Hotel AC Bella Sky Copenhagen fra 1. juli 2019 har behov for 150 nye medarbejdere i housekeeping, og da arbejdskraft ikke ligefrem er en ”overskudsvare” skal der tænkes ud af samtlige bokse og i andre baner.

Den 1. april startede 21 optimistiske integrationsborgere og kontanthjælpsmodtagere, med ikke-vestlig baggrund, i et 13 ugers praktikforløb hos BC Hospitality Group. Målet var fastansættelse fra 1. juli. Mange af deltagerne har været ude i praktik tidligere, dog uden at det har ført til fast arbejde.

Praktikforløbet var et samarbejde mellem BC Hospitality Group, Foreningen Nydansker, LO Hovedstaden og Region Hs projekt ”Sammen om virksomhedsrettet integration”, og gennem forløbet har der været tilknyttet et fast mentorkorps. Borgerne har fået assistance til både praktiske og personlige udfordringer, så fokus kunne være på, at få de færdigheder det kræver at, få tilbudt en fast stilling.

De involverede borgere blev valgt ud i kommunerne tilbage i marts måned, og der har siden da, været tæt dialog med de 9 jobcentre omkring forløbet.

”Det har været afgørende for os, at borgerne lige fra starten af har vidst, hvad vi forventede af dem, og hvad de kunne forvente af os, hvis de arbejdede dedikeret og havde en god indstilling til arbejdet. Vi har gjort meget ud af, at begge parter hele tiden har vidst, hvor tæt vi var på en ordinær ansættelse” lyder det fra Pia Jakobsen, Operations Director i People & Culture hos BC Hospitality Group.

Pia Jakobsen tilføjer ”For rigtig mange af de her borgere kan det være overvældende at være i kontakt med så mange forskellige instanser, så vi har sørget for at kandidaterne møder så få kontaktpersoner som muligt i forløbet”.

Den 27. juni 2019 oprandt så den store og vigtige dag, hvor 14 ud af oprindeligt 21 deltagere skulle modtage det håndgribelige bevis på, at de havde gennemført praktikforløbet. 13 overvældende uger, med enormt mange indtryk, sprogundervisning, opbygning af kendskab til virksomheden og lære nye mennesker at kende, var slut.

Det var også en synliggørelse af, at den ekstraordinære indsats og alternativ tænkning, faktisk betaler sig for alle involverede parter. En indsats som kommer mange gange retur for både praktikdeltagere og de virksomheder, organisationer og andre instanser, der i fællesskab har tilrettelagt forløbet.

14 nye medborgere har fået fastansættelse på Hotel AC Bella Sky Copenhagen og BC Hospitality Group er kommet et skridt nærmere målet.

Mere fra BC Hospitality Group

BC Hospitality Group

http://www.bchospitalitygroup.dk/

Hos BC Hospitality Group tager vi udgangspunkt i begrebet Responsible Hospitality. Det betyder, at vi – udover at levere den bedste service til vore gæster og kunder - tager ansvar for forretningens påvirkning på samfundet, miljøet og omgivelserne. Vi har en 360° holistisk tilgang til bæredygtighed, som tager afsæt i FN’s verdensmål og en ambition om, at være pionér på feltet i hos…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere