11.12.2020  |  Klima, miljø og energi

Der skal langt mere til end en coronakrise for at dæmme op for temperaturstigningerne, viser klimarapport

Selvom coronakrisen har betydet CO2-reduktioner, så er det langt fra nok til at opnå Parisaftalens klimamål.

Til trods for at stilstanden grundet corona pandemien har sænket verdens CO2-udledninger med syv procent, er det blot en dråbe i havet, skriver DR. Overført til temperaturstigning betyder det nemlig kun et fald på 0,01 procent.

Det viser den årlige klimarapport, Emissions Gap, fra FN's Miljøprogram (Unep).

”Vi kan se, at det vi kalder emissionsgabet er samme størrelsesorden, som det var sidste år. Så der er ikke sket noget videre på det område”, siger Anne Ollhoff, der er medforfatter på rapporten og strategichef på det danske Unep DTU Partnership, som rapporten er lavet i samarbejde med.

Læs også: Kina vil være CO2-neutral i 2060

De nuværende globale klimaambitioner batter langt fra nok. Med de nuværende politikker vil temperaturerne nemlig stige med 3,2 grader i det 21. århundrede – langt fra Parisaftalens målsætning om maksimalt 1,5-2 grader.

Anne Ollhoff er bekymret for, at hvis der ikke sker markante ændringer nu og de næste ti år, så afskriver vi os helt muligheden for at holde temperaturstigningen på 1,5 grad.

Hun peger dog på mulighederne i de store nationers klimaløfter som fx Japan og Kina, der i 2020 har meldt ud, at de vil være CO2-neutrale i henholdsvis 2050 og 2060. Med Joe Biden som ny præsident i USA, er det forventeligt, at de også kommer med på vognen.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere