03.05.2018  |  Kommunikation

DFD scorer højt på socialt ansvar

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos DFD har vi som en naturlig ting altid taget stort socialt ansvar. Men hvor meget betyder det ansvar egentlig for vores forretning og for det omgivende samfund? Det har vi nu for første gang fået sat tal på.

I DFD ser vi det som en stor styrke forretnings - og samfundsmæssigt at have en blandet medarbejdergruppe. Derfor har vi altid været interesserede i at tage socialt ansvar ved bl.a. at ansætte personer fra kanten af arbejdsmarkedet. Men hvor meget betyder det ansvar egentlig for vores forretning og for det omgivende samfund? Det har vi nu for første gang fået sat tal på.

Resultaterne stammer fra Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA)s værktøjer, Benchmarkmodellen og Den Sociale Beregner, som hjælper virksomheder med at konkretisere effekten af socialt ansvar ved hjælp af beregninger.

Tallene dækker perioden fra fjerde kvartal 2016 til tredje kvartal 2017, og i den periode havde DFD 320 medarbejdere i enten virksomhedspraktik, løntilskud eller fleksjob. 59 af disse medarbejdere er fortsat i et fast job hos DFD, mens 22 af dem er fortsat i et fast job i en anden virksomhed.

Putter vi den info ind i ”Den Sociale Beregner” fra VFSA, viser det sig, at DFD med forløb og ansættelser har sparet det offentlige for 6.163.000 kr i offentlige udgifter, mens vi og medarbejderne har bidraget med 5.834.000 kr i skatteindtægter, hvilket ifølge beregneren giver en samfundsmæssig gevinst på i alt 11.997.000 kr.

Christian Lind-Holm Kuhnt, som er afdelingsleder og som samarbejder med jobcentret omkring indslusning af nye medarbejdere, er glad for resultatet i Den Sociale Beregner:

”Selvom vi altid har haft et indtryk af, at vi har gjort det meget godt, så er vi alligevel overraskede over det enormt positive billede, der kommer ud af beregneren. Tallene viser helt konkret de gevinster, som DFD tilfører samfundet, når vi ansætter personer fra forskellige sociale ydelser og over i et fast job hos os. Det er naturligvis meget glædeligt for mig at se sort på hvidt, at det nytter, ikke kun hos os og hos vores ansatte, men også på samfundsniveau, siger han.

Christian Lind-Holm Kuhnt understreger, at det flotte resultat også afspejler et tæt samarbejde med landets kommunale jobcentre, og at det for DFD giver rigtig god mening, at det offentlige og det private arbejder sammen.

Læs mere på www.densocialeberegner.dk

Mere fra Textilia Group A/S

Textilia Group A/S

www.textilia.dk

Textilia blev etableret i 1958 og leverer i dag specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher.Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i Textilia arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er det sund fornuft og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere