03.10.2018  |  Klima, miljø og energi

DI: Nyt initiativ skal inspirere New York til bæredygtighed

Danske virksomheder skal de kommende år bidrage med idéer til at få newyorkerne til at tænke cirkulært, mindske mængden af affald og øge genanvendelsen, mener Dansk Industri.

I New York City bliver blot 17 procent af alt affald genanvendt. Den 26. september lancerede administrerende direktør hos Dansk Industri, Karsten Dybvad, Circular City Week New York, hvor danske virksomheder i de kommende år skal lære newyorkerne at tænke cirkulært.

Circular City Week New York bliver første gang afholdt i begyndelsen af marts 2019, og planen er at ugen skal gentages årligt.

Læs også: Cirkulær økonomi skal vinde ordrer til Danmark

”Danmark er verdensførende inden for udvikling af løsninger med et cirkulært aftryk. Vores håb er, at vi kan engagere og inspirere virksomheder, beslutningstagere og almindelige borgere i New York. Vi vil gerne gå forrest og synliggøre, at cirkulær økonomi er relevant inden for fødevarer, mode og design, det byggede miljø og e-handel”, siger Karsten Dybvad.

DI’s lancering blev overværet af statsminister Lars Løkke Rasmussen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary i løbet af sidste uges Climate Week NYC.

Cirkulær økonomi
Cirkulær økonomi sætter fokus på at udnytte produkternes ressourcer bedre med intelligent design, nye forretningsmodeller og genanvendeligt materiale. Det skal gavne både forbrugere, virksomheder og kloden.

Virksomhederne skal gentænke henholdsvis design, produktion, salg og forbrug – så ressourcerne kan anvendes igen og igen.

Læs også: New York: Olieindustrien er skyld i klimaforandringer

”I Danmark har vi stærke traditioner for at udvikle grønne løsninger, og mange danske virksomheder er allerede godt i gang med at levere cirkulære løsninger. Det er dem, vi kan brede ud til en by som New York, hvor både borgere og politikere har en stærk interesse i denne dagsorden”, siger Karsten Dybvad.

Initiativet arrangeres af Danish Cleantech Hub, der er et samarbejde mellem DI og State of Green.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere