11.06.2019  |  Klima, miljø og energi

Digitalisering af byggebranchen kan gavne miljøet

Digitalisering af byggebranchen kan ikke kun øge effektivitet, men også bidrage til at forbedre branchens miljøaftryk. Det var temaet på Carl Ras’ Partnerdag d. 29. maj.

Digitalisering kan løfte effektiviteten i byggebranchen og samtidig bidrage til at mindske branchens negative aftryk på miljøet.

Læs også: Flere eksperter klar i mælet: Byggebranchen skal effektiviseres nu

Sådan lød det gennemgående tema på Carl Ras’ Partnerdag d. 29. maj, hvor de havde inviteret 50 leverandører til at komme og høre om digitalisering og bæredygtighed.

Det skriver BygTek.

”Vi vil gerne kunne give vores kunder det, de har brug for, både på den korte og den lange bane. Det kræver, at vi og vores leverandører kan samarbejde i endnu højere grad digitalt, for det vil håndværkerne, vores kunder, kun efterspørge mere af – og så skal vi også sørge for, at vi har en planet at bo på i morgen”, siger adm. direktør hos Carl Ras, Gorm Rasmussen, og fortsætter:

”Derfor har vi stort fokus på digitalisering og bæredygtighed, både nu og fremover”, siger han ifølge BygTek.

Virksomheder fortalte om transformation
På dagen fortalte Steffen Baungaard, bestyrelsesmedlem og tidligere CEO ved HusCompagniet, hvordan virksomheden har taget den digitale transformation til sig og er blevet mere effektiv.

Lendager Group gav ligeledes inspiration til, hvordan bæredygtighed kan give en bedre bundlinje og DI Bygs branchedirektør Elly Hove gav indsigt i de stadig flere direktiver og forordninger, virksomhederne skal forholde sig til i forhold til at tage miljømæssigt og socialt ansvar.

Læs også: Byggebranchen skal gå forrest i grøn omstilling

Forhåbningen for Partnerdagen var, at deltagerne efterfølgende fik hjem med masser af inspiration til udvikling af deres virksomheder.

”Partnerdagen har givet et konkret indblik i noget, man godt ved. Vi har fået et 'hands on'-indblik i agendaerne og forretningsmuligheder, så det er gået fra at være lidt tåget til at være en potentiel forretningsmulighed”, siger regional manager Scandinavia hos Soudal, Christian Beldam, ifølge BygTek.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere