13.01.2017  |  Klima, miljø og energi

DONG Energy går fra sort til grønt

Indhold fra partner Hvad er dette?

DONG Energy er nu placeret som nummer 11 på Carbon Clean 200-listen, som rangerer 200 virksomheder fra hele verden, der tjener penge på grøn energi. Udmærkningen kommer i kølvandet på en tiårs milepæl, hvor den grønne energi nu overhaler den sorte i DONG.

I 2006 var DONG Energy et af de mest kulintensive forsyningsselskaber i Europa med kun 15 procents el og varme fra vedvarende energikilder. I 2015 var tallet 55 procent, hvilket betyder, at mere end halvdelen af den el og varme, der produceres af Danmarks største energiselskab, nu er grøn.

DONG Energy's miljømæssige momentum stopper ikke her. En række grønne initiativer er på nuværende tidspunkt ved at blive implementeret eller er en del af den globale portefølje. Med sine tre gigawatt installeret havvindkapacitet er virksomheden førende inden for opførelse af havmølleparker. Kapaciteten svarer til cirka en fjerdedel af verdens samlede kapacitet af havvind. Og på baggrund af den fremadstormende havmølleindustri er der planer om at opføre adskillige havmølleparker i både USA og Nordeuropa.

I spidsen for omstillingen fra sort til grøn

I løbet af det seneste årti har DONG Energy desuden nedlagt kulfyrede kraftværker og erstattet kul og gas med bæredygtig biomasse på andre kraftværker. I alt har virksomheden reduceret sit kulforbrug med næsten 75 procent. Ledelsen forventer, at mere end 80 procent af virksomhedens investeringer fremover vil være grønne og bæredygtige.  

"Vi ønsker at bidrage til en verden, der kører på bæredygtig, grøn energi. En verden, hvor mennesker lever et sundt og godt liv med mulighed for at leve uden bekymringer om, hvorvidt deres forbrug af energi gør skade på jordkloden," siger Filip Engel, chef for Group Sustainability, Public Affairs & Corporate Branding hos DONG Energy.

Ved at hjælpe Danmark til at nedbringe CO2-udledningen og opnå en højere placering på Carbon Clean-listen håber DONG Energy på at sætte fokus på omstillingen fra sort til grøn energi og inspirere andre virksomheder til at følge trop.

Bæredygtighed betaler sig

De nuværende energimarkeder gør det stadig mere attraktivt for virksomheder at omstille til grøn energi. Energiudbyttet fra vindindustrien er firedoblet og udbyttet fra solceller syvdoblet over de seneste 15 år. Og det bliver stadig billigere at producere grøn energi takket være den teknologiske udvikling, og fordi renterne på finansieringen af grønne initiativer er støt faldende.

Samtidig er industriens krav om mere grøn og vedvarende energi stigende, hvilket får virksomheder som DONG Energy til at investere massivt i at udvikle nye og billige grønne løsninger.

I kølvandet på Paris

Da 195 lande forpligtede sig til at udfase fossile brændsler på COP21 i Paris i 2015, markerede det et vendepunkt for virksomheder og regeringer i forhold til at holde et vågent øje med energiproduktionen og dens indvirkning på jordkloden. For at indfri de løfter, der blev afgivet på COP15, forudsætter det, at et stort antal organisationer tilpasser deres mål og strategier. Det kan resultere i, at flere selskaber går i DONG Energy's fodspor og iværksætter omstillingen fra sort til grøn.

Mere fra Ørsted

Ørsted

www.orsted.dk

  • info@orsted.dk
  • 99 55 11 11
  • Kraftværksvej 53 - Skærbæk , 7000 Fredericia

Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energiKlimaforandringer er en af de største udfordringer for livet på jorden. I dag kører verden primært på fossile brændsler. Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi forsyner verden med energi på, og skifte fra sort til grøn energi. Hos Ørsted har vi en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi vil revolutionere den måde,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere