27.02.2023  |  Strategi & ledelse

Efterladt Aldi-inventar får nyt liv hos madspildsorganisation

I forbindelse med lukningen af landets Aldi-butikker doneres reoler, kølebokse og andet inventar til madspildsorganisationen Stop Spild Lokalt.

Aldi og Stop Spild Lokalt har samarbejdet siden 2019 om at minimere madspild. Nu får samarbejdet en ny dimension.

Stop Spild Lokalt driver 29 såkaldte madoaser, hvor gratis overskudsmad fra blandt andet Aldi gives til borgere, der har svært ved at få madbudgettet til at række.

Dagligt uddeler madspildsorganisationen omkring 30 tons overskudsmad, og nu vil Aldi donere inventar fra 15 lukkede butikker – det vil gøre en mærkbar forskel for madoasernes frivillige personale og brugere, fortæller Rasmus Erichsen, CEO og stifter af Stop Spild Lokalt:

Læs også: Salling Group genbruger daggammelt brød

”Vi har i Stop Spild Lokalt længe haft en drøm om at gøre vores madoaser til noget mere ensartet genkendeligt for vores brugere. Det er med til at skabe tryghed, når det ligner noget, som man kender. Derfor er vi glade for, at Aldi har valgt at donere deres inventar til os, når deres butikker lukker.”

De første Aldi-butikker er allerede tømt, og inventaret er på vej til madoaser over hele landet. De frivillige tømmer de lukkede Aldi-butikker for eventuelle restvarer og inventar i umiddelbar forlængelse af butikkernes ophørsudsalg.

Største donation nogensinde
Donationen fra ALDI omfatter alle slags reoler, køle- og frostbokse, T-vogne, rulleborde, indkøbskurve, rengøringsvogne, skraldespande og skraldestativer, A-skilte og inventar fra butikkernes baglokale.

Frivillige fra Stop Spild Lokalt afhenter også løbende overskydende fødevarer fra lokale Aldi-butikker ved kølenedbrud og fejlleveringer, eller hvis varer er tæt på udløbsdato.

Det var derfor oplagt for kæden at række ud til Stop Spild Lokalt i forbindelse med, at en række butikker lukker i januar og februar, efter at Aldis internationale ledelse har besluttet at forlade det danske marked.

Læs også: Nu får de officielle kostråd en makeover

”Vi er meget glade for samarbejdet med Stop Spild Lokalt, og med denne særlige donation får de i endnu højere grad mulighed for at hjælpe økonomisk pressede danskere landet over. Så den lå lige til højrebenet. Det er en rar tanke, at vores inventar kan genbruges og skabe gavn for mange,” siger Katrine Milman, CSR-chef i Aldi Danmark.

Donationen af inventar fra Aldi er den største enkeltstående donation, Stop Spild Lokalt til dato har modtaget. Grundlægger Rasmus Erichsen vurderer, at donationen kan spare organisationen for minimum 50.000 kroner pr madoase, som er den estimerede pris, hvis inventaret skulle købes brugt. 

“En donation af inventar betyder meget for en organisation som os. Vi ville aldrig få råd til selv at købe inventaret, og derfor er det helt fantastisk, at vi nu kan genbruge noget, i stedet for det skal smides ud,” siger han.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere