25.01.2023 | Klima, miljø og energi
Salling Group genbruger daggammelt brød
Det kan lyde underligt at bruge daggammelt bagerbrød i ny dej, men det er ikke desto mindre et projekt, som Salling Group i øjeblikket oplever succes med. Det er godt for energiregningen og kampen mod madspild.
Ifølge fødevarekoncernen genanvender bagerierne i Føtex- og Bilka-varehusene omkring 50 procent af deres bagværk. Foto: Salling Group.
Nu er daggammelt brød ikke længere reserveret til en tur ned til andedammen. Salling Group er nemlig begyndt at bruge overskydende brød fra bagerierne i Føtex og Bilka til nye hvedebrød.
Og det har vist sig at blive et projekt, som har økonomisk gevinst.
”I Føtex og Bilka, der er ejet af Salling Group, begyndte det egentlig i et forsøg på at give brødet en mere karamelliseret overflade. Foruden et mere smagfuldt brød har det resulteret i en yderst vigtig sidegevinst oveni. Varehusene sparer nemlig på energien, og samtidig har den nye måde at lave brød på også mindsket madspild,” skriver fødevarekoncernen i en pressemeddelelse.
Læs også: Salling Group investerer milliarder i grøn strøm: ”Det er handling ikke ord, der gælder”
Ifølge Salling Group genanvender Føtex- og Bilka-varehusene i dag omkring 35 procent af hvedebrødet, og lægger man delen fra andre genanvendte madvarer – trøfler, romkugler og træstammer – oveni, sniger det sig op på 50 procent.
Resten sorteres som bioaffald – blandt andet flødekager og pølsehorn, som indeholder animalske produkter.
“Vi har en ambition og en målsætning om, at mest muligt mad skal lande på tallerkenen og ikke i skraldespanden, og derfor arbejder vi hele tiden på nye måder, så vi kan undgå madspild. Her er genanvendelsen af hvedebrød et godt eksempel på, hvordan en god idé kan være med til at mindske madspild,” siger Henrik Vinther Olesen, CSR-direktør for Salling Group.
- HCL
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening
Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.