Salling Group genbruger daggammelt brød
Det kan lyde underligt at bruge daggammelt bagerbrød i ny dej, men det er ikke desto mindre et projekt, som Salling Group i øjeblikket oplever succes med. Det er godt for energiregningen og kampen mod madspild.
Nu er daggammelt brød ikke længere reserveret til en tur ned til andedammen. Salling Group er nemlig begyndt at bruge overskydende brød fra bagerierne i Føtex og Bilka til nye hvedebrød.
Og det har vist sig at blive et projekt, som har økonomisk gevinst.
”I Føtex og Bilka, der er ejet af Salling Group, begyndte det egentlig i et forsøg på at give brødet en mere karamelliseret overflade. Foruden et mere smagfuldt brød har det resulteret i en yderst vigtig sidegevinst oveni. Varehusene sparer nemlig på energien, og samtidig har den nye måde at lave brød på også mindsket madspild,” skriver fødevarekoncernen i en pressemeddelelse.
Læs også: Salling Group investerer milliarder i grøn strøm: ”Det er handling ikke ord, der gælder”
Ifølge Salling Group genanvender Føtex- og Bilka-varehusene i dag omkring 35 procent af hvedebrødet, og lægger man delen fra andre genanvendte madvarer – trøfler, romkugler og træstammer – oveni, sniger det sig op på 50 procent.
Resten sorteres som bioaffald – blandt andet flødekager og pølsehorn, som indeholder animalske produkter.
“Vi har en ambition og en målsætning om, at mest muligt mad skal lande på tallerkenen og ikke i skraldespanden, og derfor arbejder vi hele tiden på nye måder, så vi kan undgå madspild. Her er genanvendelsen af hvedebrød et godt eksempel på, hvordan en god idé kan være med til at mindske madspild,” siger Henrik Vinther Olesen, CSR-direktør for Salling Group.
- HCL