16.07.2019 | Klima, miljø og energi
Elever fra Esbjerg skal lære om bæredygtige byer
Esbjerg Kommunes folkeskoler og Esbjerg Ungdomsskole får 1,7 millioner kroner fra EU til at uddanne børnene i at skabe bæredygtige løsninger på forskellige praktiske udfordringer.
Børn fra Esbjerg skal i de næste to år gennem projektet "Smart Kids Smart City" lære om bæredygtige byer og lokalsamfund med udgangspunkt i FN’s 11. verdensmål. Foto: Esbjerg Byhistorisk Arkiv.
Eleverne på Esbjerg Kommunes folkeskoler og Esbjerg Ungdomsskole skal i de næste to år gennem projektet "Smart Kids Smart City" lære om bæredygtige byer og lokalsamfund med udgangspunkt i FN’s 11. verdensmål.
Læs også: Danskerne vil selv betale for en mere bæredygtig by
Det skriver JydskeVestkysten.
I den forbindelse har Esbjerg Kommune søgt og fået bevilget økonomisk støtte på cirka 1,7 millioner kroner gennem EU's uddannelsesprogram Erasmus+. Det gør det muligt at sende lærere, pædagoger og ledere ud i Europa for at hente viden og erfaring med hjem til de lokale folkeskoler til gavn for eleverne i projektet.
Elever skal udtænke bæredygtige løsninger
"Smart Kids Smart City" præsenterer eleverne for opgaver, som tager udgangspunkt i FN's verdensmål nr. 11 om bæredygtige byer og lokalsamfund. Ved hjælp af digitale metoder skal eleverne udtænke bæredygtige løsninger på forskellige praktiske udfordringer og derigennem udvikle kompetencer som samarbejde, kommunikation, kritisk tænkning og kreativitet.
På baggrund af støtten fra Erasmus+ er der planlagt en lang række kurser og forløb i andre europæiske lande. Tanken er, at lærere, pædagoger og ledere herefter skal dele deres erfaringer med kollegerne hjemme på skolerne, så det internationale perspektiv får en synlig rolle som en del af elevernes læring og forståelse af andre kulturer.
Læs også: Mindre larm og mere lys i den bæredygtige by
På den måde bidrager projektets aktiviteter til at uddanne og forberede børn og unge til det internationale arbejdsmarked - og danner samtidig en rød tråd til det internationale udsyn for erhvervslivet i Esbjerg Kommune.
- JMA
Strategi & ledelse

Ny superfond skal sætte gang i grønne internationale projekter
Med finanslovsaftalen skabes der en superfond, som har til formål at hjælpe danske virksomheder med finansiering af en international grøn omstilling.
Strategi & ledelse

75 globale brands bakker op Parisaftalen
Samtidig med at USA er ved at trække sig ud af Parisaftalen, annoncerer 75 globale brands, heraf adskillige amerikanske, deres støtte til den store klimaplan. Virksomhederne peger på stribevis af fordele ved at blive i aftalen og understreger, at de selv vil holde fast.
Strategi & ledelse

Iværksætteruge satte spot på de grønne rollemodeller
Årets udgave af Global Entrepreneurship Week i Danmark havde landets grønne iværksættere som omdrejningspunkt. Dem er der nemlig brug for, hvis vores klimamål skal indfries, både for at inspirere andre startups, og for at hjælpe de store aktører.
Klima, miljø og energi

Nu tilbyder Norwegian klimakompensation
Det er endnu ikke muligt at flyve uden CO2-aftryk. Derfor har Norwegian valgt at integrere klimakompensation i deres bookingproces.
Klima, miljø og energi

Flying Tiger afgiver grønt plastikløfte
Fremover kommer der til at være mindre plastik på hylderne i Flying Tigers butikker. De har indgået et samarbejde med organisationen Plastic Change, hvor målet er at reducere anvendelsen af plastik markant.
Klima, miljø og energi
Elcykel med lad bagpå udfordrer varebiler
Med ladet bagpå og plads til en europalle er ny dansk el-ladcykel klar til at udfordre varevogne i byerne. Det er manden bag de danske magnetcykellygter, som har udviklet cyklen.