24.02.2022 | Klima, miljø og energi
En politisk udpeget taskforce kommer med tre anbefalinger til en grønnere modebranche
Otte måneders arbejde har båret frugt: Den taskforce, der sidste år blev udpeget til at fremme grøn omstilling af modebranchen, har netop sendt tre anbefalinger til fire ministre.
I 2020 besluttede man fra politisk side, at mode- og tekstilbranchen skulle være én af de brancher, der skulle modtage støtte til en grøn genstart ovenpå pandemien.
Det skriver Fashion Forum.
Initiativet betød, at virksomheder i branchen kunne søge om at få del i de otte millioner kroner afsat til projektet, der fik navnet ‘Fremtidens Tekstilkrav’. I marts 2021 blev der desuden oprettet en politisk udpeget taskforce med formålet at fremme en grøn omstilling og en øget eksport af grønnere dansk mode.
Taskforcen har arbejdet sammen de sidste otte måneder og er nu klar med et output.
Læs også: Når 'offsetting' bliver til 'insetting'
Tre konkrete anbefalinger er det blevet til. Anbefalingerne er sendt til erhvervs- og vækstministeren, miljøministeren, klima- energi-, og forsynings-ministeren og udenrigsministeren.
“For at den bæredygtige omstilling skal lykkes, skal vi sikre koordinering og fokus. Der skal bygges videre på viden og erfaringer fra de mange initiativer, som er igangsat såvel i Danmark som internationalt. Den kommende EU-lovgivning for vores branche er vigtig og kommer til at kræve meget af alle aktører og interessenter. I de fælles løsninger skal der sikres skalérbarhed og global sammenhæng,” udtaler Dorte Rye Olsen, formand for taskforcen og ansvarlig for bæredygtighed i Bestseller, i en pressemeddelelse.
De tre anbefalinger:
1) Taskforcen anbefaler et styrket fokus på due diligence og OECD’s retningslinjer blandt danske smv’er i mode- og tekstilbranchen og et separat støtteprogram baseret på erfaringerne fra Fremtidens Tekstilkrav.
2) Taskforcen anbefaler en fortsat fremtidssikring af smv’er i den danske mode- og tekstilbranche med en videreførelse af programmet Fremtidens Tekstilkrav
3) Taskforcen bakker op om tidligere anbefalinger om at etablere et partnerskab for bæredygtigt tøj og tekstiler med bred politisk forankring og solid finanslovsfinansiering
Taskforcens arbejde blev faciliteret af Lifestyle & Design Cluster, der også blev ansvarlig for den medfølgende finanslovsbevilling på ti millioner kroner.
- MTN
Klima, miljø og energi

Rapport: Industrien kan spare energiudgifter i milliardklassen
Selvom danske industrivirksomheder generelt er blevet mere energieffektive, er der fortsat et stort potentiale for at udnytte energien bedre, viser ny rapport fra IDA.
Klima, miljø og energi

Synergi lancerer ny kampagne: Energieffektivitet gør Danmark grønnere hurtigere
Direktør Katrine Bjerre håber, at kampagnen kan være med til at åbne de politiske beslutningstageres øjne for nødvendigheden af et effektivt energiforbrug, hvis vi skal nå vores klimamål.
Kommunikation

EU-regulatorer ser øget risiko for greenwashing hos banker
At finansielle institutioner som banker begår greenwashing bliver kun en mere og mere aktuel risiko. Det viser nye rapporter fra EU.
Klima, miljø og energi

God smag: Den enes kødaffald bliver nu den andens super-produkt
I en fælles mission om at reducere madspild og skabe madoplevelser i særklasse har Grambogård og REDUCED omdannet restproduktionen fra slagteriet til kvalitetsprodukter, der kan købes hos Dagrofa Foodservice.
Medarbejder

Amazon-ansatte protesterer over virksomhedens klimaindsats
Over 1000 ansatte i logistikvirksomheden udtrykte onsdag deres utilfredshed over arbejdsforhold og den foreløbige indsats for at nå klimamålene.
Klima, miljø og energi

Debat: Danmarks udledning i udlandet skal med i CO2-regnskabet
I Danmark bør man medtage den udledning, der sker i udlandet, når man udregner det nationale CO2-regnskab. Det skriver alliancen Broen til Fremtiden i et debatindlæg.