24.02.2022 | Klima, miljø og energi
En politisk udpeget taskforce kommer med tre anbefalinger til en grønnere modebranche
Otte måneders arbejde har båret frugt: Den taskforce, der sidste år blev udpeget til at fremme grøn omstilling af modebranchen, har netop sendt tre anbefalinger til fire ministre.
I 2020 besluttede man fra politisk side, at mode- og tekstilbranchen skulle være én af de brancher, der skulle modtage støtte til en grøn genstart ovenpå pandemien.
Det skriver Fashion Forum.
Initiativet betød, at virksomheder i branchen kunne søge om at få del i de otte millioner kroner afsat til projektet, der fik navnet ‘Fremtidens Tekstilkrav’. I marts 2021 blev der desuden oprettet en politisk udpeget taskforce med formålet at fremme en grøn omstilling og en øget eksport af grønnere dansk mode.
Taskforcen har arbejdet sammen de sidste otte måneder og er nu klar med et output.
Læs også: Når 'offsetting' bliver til 'insetting'
Tre konkrete anbefalinger er det blevet til. Anbefalingerne er sendt til erhvervs- og vækstministeren, miljøministeren, klima- energi-, og forsynings-ministeren og udenrigsministeren.
“For at den bæredygtige omstilling skal lykkes, skal vi sikre koordinering og fokus. Der skal bygges videre på viden og erfaringer fra de mange initiativer, som er igangsat såvel i Danmark som internationalt. Den kommende EU-lovgivning for vores branche er vigtig og kommer til at kræve meget af alle aktører og interessenter. I de fælles løsninger skal der sikres skalérbarhed og global sammenhæng,” udtaler Dorte Rye Olsen, formand for taskforcen og ansvarlig for bæredygtighed i Bestseller, i en pressemeddelelse.
De tre anbefalinger:
1) Taskforcen anbefaler et styrket fokus på due diligence og OECD’s retningslinjer blandt danske smv’er i mode- og tekstilbranchen og et separat støtteprogram baseret på erfaringerne fra Fremtidens Tekstilkrav.
2) Taskforcen anbefaler en fortsat fremtidssikring af smv’er i den danske mode- og tekstilbranche med en videreførelse af programmet Fremtidens Tekstilkrav
3) Taskforcen bakker op om tidligere anbefalinger om at etablere et partnerskab for bæredygtigt tøj og tekstiler med bred politisk forankring og solid finanslovsfinansiering
Taskforcens arbejde blev faciliteret af Lifestyle & Design Cluster, der også blev ansvarlig for den medfølgende finanslovsbevilling på ti millioner kroner.
- MTN
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Supply chain

Byggeentreprenør vil reducere sin CO2-udledning med 90 procent på to år
Fossilfri byggepladser, cirkulær økonomi og samarbejde med branchens aktører – sådan vil entreprenøren CG Jensen mindske sit klimaaftryk med 90 procent inden 2024. ”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen,” fortæller administrerende direktør.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Klima, miljø og energi
Mangel på kloge klimahoveder er byggebranchens største bekymring
En online paneldebat om de nye klimakrav i byggeriet kom hurtigt til at dreje sig over på en kollektiv bekymring om manglen på kvalificeret arbejdskraft til at guide byggebranchen trygt igennem den grønne omstilling.