24.02.2022  |  Klima, miljø og energi

En politisk udpeget taskforce kommer med tre anbefalinger til en grønnere modebranche

Otte måneders arbejde har båret frugt: Den taskforce, der sidste år blev udpeget til at fremme grøn omstilling af modebranchen, har netop sendt tre anbefalinger til fire ministre.

I 2020 besluttede man fra politisk side, at mode- og tekstilbranchen skulle være én af de brancher, der skulle modtage støtte til en grøn genstart ovenpå pandemien.

Det skriver Fashion Forum.

Initiativet betød, at virksomheder i branchen kunne søge om at få del i de otte millioner kroner afsat til projektet, der fik navnet ‘Fremtidens Tekstilkrav’. I marts 2021 blev der desuden oprettet en politisk udpeget taskforce med formålet at fremme en grøn omstilling og en øget eksport af grønnere dansk mode.

Taskforcen har arbejdet sammen de sidste otte måneder og er nu klar med et output.

Læs også: Når 'offsetting' bliver til 'insetting'

Tre konkrete anbefalinger er det blevet til. Anbefalingerne er sendt til erhvervs- og vækstministeren, miljøministeren, klima- energi-, og forsynings-ministeren og udenrigsministeren.

“For at den bæredygtige omstilling skal lykkes, skal vi sikre koordinering og fokus. Der skal bygges videre på viden og erfaringer fra de mange initiativer, som er igangsat såvel i Danmark som internationalt. Den kommende EU-lovgivning for vores branche er vigtig og kommer til at kræve meget af alle aktører og interessenter. I de fælles løsninger skal der sikres skalérbarhed og global sammenhæng,” udtaler Dorte Rye Olsen, formand for taskforcen og ansvarlig for bæredygtighed i Bestseller, i en pressemeddelelse.

De tre anbefalinger:
1) Taskforcen anbefaler et styrket fokus på due diligence og OECD’s retningslinjer blandt danske smv’er i mode- og tekstilbranchen og et separat støtteprogram baseret på erfaringerne fra Fremtidens Tekstilkrav.

2) Taskforcen anbefaler en fortsat fremtidssikring af smv’er i den danske mode- og tekstilbranche med en videreførelse af programmet Fremtidens Tekstilkrav

3) Taskforcen bakker op om tidligere anbefalinger om at etablere et partnerskab for bæredygtigt tøj og tekstiler med bred politisk forankring og solid finanslovsfinansiering

Taskforcens arbejde blev faciliteret af Lifestyle & Design Cluster, der også blev ansvarlig for den medfølgende finanslovsbevilling på ti millioner kroner.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere