27.11.2018  |  Klima, miljø og energi

E.ON og Dansk Taxi Råd: Eltaxier er et af de mest effektive tiltag i den grønne omstilling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Luften skal være renere i de større byer, og derfor skal taxierne gå foran i den grønne omstilling. Det er målsætningen i regeringens nye luft- og klimapakke, som vil udfase fossile taxier fra 2025. Der er dog enorme gevinster at hente ved en tidligere indfasning af elbilerne, vurderer branchen.

En taxi kører betydeligt mere end en almindelig bil. På et år tilbagelægger en taxi typisk 120.000 km, hvilket er seks gange mere end en almindelig bilist. Derfor er gevinsterne på klima- og miljøregnskabet også som udgangspunkt seks gange større, når en taxi erstattes af en eltaxi end når en personbil erstattes af en elbil.

Alligevel er der kun ganske få eltaxier på de danske veje, da elbilernes købspris er højere end de fossile alternativer.

”Udviklingen inden for elbiler går utrolig hurtigt. Allerede i dag er driftsomkostningerne til en eltaxi lavere end en fossilbil, men desværre er de stadig dyre i indkøb. Vi burde tage hul på en diskussion af, hvad der skal til for at skubbe på udviklingen, så det bliver billigere for taxivognmanden at træffe det grønne valg,” forklarer Torben Kirketerp, formand for Dansk Taxi Råd.

I 2017 overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer, og der er i dag mere end 2.000 offentlige ladepunkter over hele landet. Samtidig stiger antallet af hurtigladere, hvor det er muligt at oplade i 30 minutter og køre yderligere 114 km. I løbet af de seneste måneder har energiselskabet E.ON opstillet fem nye hurtigladestandere i Region Hovedstaden, så E.ONs hurtigladernetværk nu tæller end 50 hurtigladere (50 kW).

”Vores ambition er at gøre det lettere for flere at køre elbil. Ladeinfrastrukturen til elbilerne i flere byer er allerede på plads og vi fortsætter med at udbygge og investere i ladeinfrastrukturen. Faktisk har vi i Danmark dobbelt så mange offentlige ladestandere per elbil end man har i Norge,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og understreger, at selskabet inden for de næste par år udruller et større europæisk ultra-fast ladenetværk langs centrale motorveje.

Taxibranchen mødes for at teste elbiler
For at sætte skub i udviklingen samler branchen interesserede taxivognmænd til en testdag, hvor de kan testkøre de nyeste elbiler. Dansk Taxi Råd, Region Hovedstaden, E.ON og LeasePlan har arrangeret dagen, hvor også energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), Rasmus Prehn (S) og Kim Christiansen (DF) deltager i en debat om, hvordan der bliver sat gang i de elektriske eltaxier.

Arrangementet finder sted onsdag d. 28. november kl. 15.00-18.30 hos LeasePlan på Midtager 20, 2605 Brøndbyvester.

Læs mere om arrangementet herhttps://bit.ly/2DXAJDd

Mere information

Kontakt kommunikationschef i E.ON, Karen Marie Jensen, på telefon 30 38 61 83 eller mail karen.jensen@eon.dk

Tags: E.ON

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere