04.03.2020 | Klima, miljø og energi
EPS-branchen moderniserer branchens genanvendelsesordning
Indhold fra partner Hvad er dette?
EPS-branchen udvider og moderniserer branchens genanvendelsesordning. EPS-branchen har siden 1995 taget transportemballage tilbage fra kunderne – fremover vil branchen tage al brugt emballage, som kan genbruges direkte i produktionen fra kunderne.
EPS – ekspanderet polystyren også kendt som Flamingo – er 100% genanvendeligt. Metoden for genanvendelse afhænger dog af, hvad EPS’en har været anvendt til. Ren EPS kan genanvendes direkte i produktionen af nye EPS-materialer. Medlemmerne af den danske EPS-branche har igennem årene arbejdet målrettet på at øge genanvendelsesgraden af eget spild, da det er nemt at genanvende.
- Det er erfaringerne fra egen produktion og den eksisterende ordning, som vi nu kan kombinere og dermed integrere EPS yderligere i den cirkulære økonomi, forklarer Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen – en del af Plastindustrien.
- Når EPS genbruges direkte i produktionen så undgår vi at udlede over 3 kg. C02 pr. kg. EPS vi genbruger i stedet for at det bliver brændt af. Derudover skal vi ikke bruge ressourcer på at producere nye råvarer. Det er næsten 6 kg. CO2, som vi kan undgå ved at indsamle EPS’en selv. Derfor har vi et ansvar for at genanvende så meget, som muligt direkte i produktionen, uddyber Chresten Heide-Anderson
EPS-branchen har siden 1995 taget transportemballage tilbage fra deres egne kunder. Det er denne ordning, som branchen nu udvider til at omfatte al EPS-emballage samt anden brugt EPS, som kan anvendes direkte i produktionen.
- For at vi kan genanvende direkte i produktionen skal vi have sporbarhed. EPS-emballage kan have fødevarekontakt, og derfor skal vi være 100% sikre på, at der ikke kommer forurenet EPS ind i produktionen. Det kan vi kun garantere, hvis vores producenter tager EPS direkte tilbage fra egne kunder, forklarer Chresten Heide-Anderson
- Anden EPS er stadig 100% genanvendeligt, og flere af branchens medlemmer har det som del af deres forretningsområde at tage brugt EPS og omdanne det til nye råvarer. Så på den måde har vi fokus på genanvendelse af al brugt EPS, siger Chresten Heide-Anderson
Klima, miljø og energi

Nordic Bioplastic Conference samler nyeste fremskridt inden for biobaseret og bionedbrydelig plast
Den 26. april inviterer Plastindustrien til Nordic Bioplastic Conference 2022. Bliv opdateret på de nyeste indsigter og erfaringer inden for biobaseret og bionedbrydelig plast på konferencen, hvor bl.a. miljøminister Lea Wermelin (S) giver oplæg.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Plastindustrien åbner for indstillinger til Plastprisen 2022
Plastindustrien hædrer årligt en person, en virksomhed eller et produkt, som gør en ekstraordinær indsats for at bidrage positivt til branchens fremtid. Du kan indstille en kandidat til Plastprisen 2022 frem til den 31. marts.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Debatten om plastemballager har brug for flere nuancer
Debatten om plastemballage er meget kompliceret. Derfor er det nødvendigt, at vi taler mere nuanceret om fordele og ulemper frem for at vælge snuptagsløsninger i stil med det nye franske forbud, skriver Christina Busk i dette debatindlæg.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Plastindustrien sætter fokus på dansk plastgenanvendelse
Plastgenanvendelse bliver i stigende grad en central del af danske plastvirksomheders forretning og dagligdag. Nu udgiver Plastindustrien et katalog med en stribe konkrete fortællinger om plastgenanvendelse i praksis.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

ReSea Project hjælper virksomheder med at tage et dokumenteret miljøansvar
Gennem en lokalt drevet opsamlingsmodel hjælper danske ReSea Project virksomheder med at gøre en håndgribelig og målbar forskel for at mindske mængden af plastaffald i verdenshavene.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

TV-dokumentar minder os om, at vi skal søge ambitiøse løsninger på udfordringer med plast
Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, har set de to første afsnit af TV-dokumentaren ’Hvorfor plastik?’. I dette indlæg peger hun på nogle af de danske og internationale løsninger på de udfordringer, som ’Hvorfor plastik?’ bringe på banen.
Indhold fra partner