16.02.2017  |  Strategi & ledelse

Er din virksomhed klar til den cirkulære økonomi?

Indhold fra partner Hvad er dette?

EY sætter i en ny rapport fokus på behovet for en integreret cirkulær tilgang, for at virksomheder i højere grad kan udnytte de forretningsmæssige muligheder der ligger i den cirkulære økonomi.

Cirkulær økonomi boomer globalt, og mange erhvervsledere har anerkendt den cirkulære økonomi som en mulighed for både at øge vækst og rentabilitet, social og økonomisk velstand, og samtidig reducere afhængigheden af råmaterialer og naturressourcer.

Cirkulær økonomi kan således hjælpe virksomheder med at adressere risici…

  • hvis bestemte materialer er essentielle for produktionen eller produkter
  • hvis der er hård konkurrence om de råmaterialer som virksomheden anvender
  • og hvis ressourcer udgør en stor del af virksomhedens omkostningsstruktur

…og hjælpe med at skabe nye muligheder

  • ved at styrke kunderelationer
  • ved at rykke ind på nye markeder
  • ved at blive mere effektiv
  • og ved at øge indtjeningen

For fuldt ud at kunne udnytte de muligheder der ligger i den cirkulære økonomi, er virksomheder nødt til at gentænke og videreudvikle deres forretningsmodeller. Overgangen til en cirkulær tilgang er en hård proces, og kræver både nye kompetencer og systemer, som af samme årsag indebærer forandring på adskillige planer; både på produktniveau, organisatorisk, i leverandørkæden, og i ledelsen.

At rykke hen imod en cirkulær økonomi er derfor en kompliceret proces, som skal analyseres og adresseres fra et tværfagligt og multi-dimensionelt perspektiv. EY’s seneste publikation ”Are you ready for the circular economy? The necessity of an integrated approach” præsenterer en integreret cirkulær tilgang med henblik på hjælpe virksomheder med at identificere muligheder, og i højere grad integrere den cirkulære økonomi i deres forretning.

Mere fra EY

EY

www.ey.com/dk

I EY stiller vi en bred vifte af ydelser til rådighed indenfor sustainability services og virksomheders samfundsansvar. Vi har et tværfagligt team, der dækker hele det brede CSR-område, med kompetencer indenfor arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, miljø og klimapåvirkning, samt antikorruption og bestikkelse. Som et led i vores service tilbyder vi en række ydelser indenfor virksomhede…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere