Er regeringens forslag til en mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd godt?

Erhvervsmagasinet CSR har undersøgt, hvad en række markante politikere og CSR-interessenter siger til regeringens plan om en ny mæglings- og klageinstitution.

14.06.2012

CSR.dk

Henriette Kinnunen.

Henriette Kinnunen, erhvervsjuridisk seniorkonsulent, Cepos, på kommunen.dk

”Risikoen er, at institutionen vil skabe et ikke-retligt parallelsystem til domstolene, hvor virksomheder risikerer at blive hængt ud i en offentlig gabestok for ’uansvarlig virksomhedsadfærd’, uden at have overtrådt en eneste lovregel”.

Pia Justesen.

Pia Justesen, CCO, CSR Nordic. på csr.dk.

”Jeg tror ikke på, at markedet og den fri konkurrence alene kan skabe de gode rammer for danske virksomheder og deres samfundsansvar. Detaljeret regulering kan heller ikke. Men overordnede regler kan udgøre en ramme for virksomhedsadfærd, som skaber den gode udvikling for både virksomhed og samfund”.

Kim Hagren.

Kim Hagren, chef for erhvervsjura CSR, DI, på kommunen.dk.

"Det fremlagte forslag ligger umiddelbart tæt op af de anbefalinger, som Rådet for Samfundsansvar udformede, og som DI anser for at være et acceptabelt kompromis. Vi hæfter os blandt andet ved, at klager over alle typer af organisationer, herunder også kommuner, NGO´er og ministerier, kan blive indbragt for institutionen. Det betyder, at en ansvarlig adfærd ikke kun bliver begrænset til noget, virksomheder bør udøve, men at det anses for at være noget, alle organisationer bør tage et medansvar for".

Benny Engelbrecht.

Benny Engelbrecht, MF erhvervsordfører (S) på kommunen.dk

”Danske virksomheder er gode til at levere ansvarlig vækst. Den styrkeposition skal videreudvikles, fordi ansvarlig vækst i stigende grad er et internationalt konkurrenceparameter, og fordi virksomheders sociale ansvar ikke blot er ’penge ud af vinduet’. Erfaringerne viser nemlig, at de virksomheder, der gør sig bedst ud i socialt ansvar, tjener flere penge end dem, der ikke gør, ja som de bedste erhvervsledere siger, så er CSR nogle gange en forudsætning for overhovedet at kunne lave forretning”.

Kim Andersen.

Erhvervsordfører Kim Andersen, MF for Venstre, til Berlingske.

”Jeg er overordentligt skeptisk, og jeg er bekymret for virksomhedernes retssikkerhed. Jeg frygter en masse bøvl, omkostninger og retssikkerhedsproblemer for virksomhederne, og derfor retter jeg nu en række spørgsmål til ministeren”.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V