14.06.2017  |  Klima, miljø og energi

Et grønnere Folkemøde

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danmarks Naturfredningsforening samarbejder med Folkemødets sekretariat om flere bæredygtige løsninger, når årets politiske træf løber af stablen på Bornholm.

Når politisk interesserede samles til Folkemøde på Bornholm, så er det en oplagt mulighed for at få det grønne højere op på dagsordenen.
Derfor har Danmarks Naturfredningsforening siden 2015 samarbejdet med Folkemødet om at få flere bæredygtige løsninger på selv pladsen. Og i år er ingen undtagelse.

Særligt fokus på madspild
Her kommer der særligt fokus på madspild, hvor deltagerne kan få udleveret en boks til madrester. Det er blot ét af tiltagende, der skal sikre mere bæredygtighed, når over 35.000 mennesker samles, fortæller miljøpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening siger Sine Beuse Fauerby.
Indsatsten mod madspild på årets møde er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Stop Spild af Mad, Danmarks Restauranter & Cafeer og Foreningen Folkemødet.

I den forbindelse lanceres der en særlig Folkemøde Edition TreatBox, som har til formål at begrænse madspild under Folkemødet. TreatBoxen er verdens første biologisk nedbrydelige madspildsæske i karton, som man kan folde selv og som dermed erstatter plastik.
- Vi har hjulet med, at der er kommet fokus på affaldssortering, og vi har også været med til at sikre vandstandere, så man mindsker brug af vand i plastikflasker. Det er små tiltag, men det er alt sammen med til at gøre Folkemødet mere bæredygtigt, siger Sine Beuse Fauerby.

Sparer CO2 med vandstandere
Der er etableret vandstandere med rent Bornholmsk drikkevand på pladsen. Beregninger fra DTU og HOFOR viser, at en halv liter vand i plastikflaske koster 90 g CO2, hvor en halv liter fra vandhanen koster kun 0,1 g CO2. Flaskevandet giver altså 900 gange mere CO2-udledning.

- Vi opfordrer folk til at have en drikkedunk med, så man altid kan forsyne sig med frisk drikkevand og dermed spare unødvendigt ressourceforbrug, siger Sine Beuse Fauerby.

- Vi er sikre på, at vi med vores 3 års samarbejde, har været med til at løbe noget i gang og selvfølgelig hjælper vi stadig gerne til i fremtiden, så det bliver ægte grønne initiativer der sættes i søen, Sine Beuse Fauerby.

Men det er ikke kun på det praktiske niveau, at DN sætter bæredygtighed på dagsordenen. I år kan du bl.a. møde Connie Hedegaard og Mogens Lykketoft til en debat om klimaudfordringen. Se det fulde program for DNs telt på Folkemøde her

Mere fra Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Vores mål er at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et sundt og rent miljø.Vi er en demokratisk medlemsorganisation med 130.000 støttemedlemmer, 1.500 frivillige og 60 ansatte. Foreningen er uafhængig og privat, og modtager ikke økonomisk støtte fra det o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere