14.06.2017 | Klima, miljø og energi
Et grønnere Folkemøde
Indhold fra partner Hvad er dette?
Danmarks Naturfredningsforening samarbejder med Folkemødets sekretariat om flere bæredygtige løsninger, når årets politiske træf løber af stablen på Bornholm.
Når politisk interesserede samles til Folkemøde på Bornholm, så er det en oplagt mulighed for at få det grønne højere op på dagsordenen.
Derfor har Danmarks Naturfredningsforening siden 2015 samarbejdet med Folkemødet om at få flere bæredygtige løsninger på selv pladsen. Og i år er ingen undtagelse.
Særligt fokus på madspild
Her kommer der særligt fokus på madspild, hvor deltagerne kan få udleveret en boks til madrester. Det er blot ét af tiltagende, der skal sikre mere bæredygtighed, når over 35.000 mennesker samles, fortæller miljøpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening siger Sine Beuse Fauerby.
Indsatsten mod madspild på årets møde er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Stop Spild af Mad, Danmarks Restauranter & Cafeer og Foreningen Folkemødet.
I den forbindelse lanceres der en særlig Folkemøde Edition TreatBox, som har til formål at begrænse madspild under Folkemødet. TreatBoxen er verdens første biologisk nedbrydelige madspildsæske i karton, som man kan folde selv og som dermed erstatter plastik.
- Vi har hjulet med, at der er kommet fokus på affaldssortering, og vi har også været med til at sikre vandstandere, så man mindsker brug af vand i plastikflasker. Det er små tiltag, men det er alt sammen med til at gøre Folkemødet mere bæredygtigt, siger Sine Beuse Fauerby.
Sparer CO2 med vandstandere
Der er etableret vandstandere med rent Bornholmsk drikkevand på pladsen. Beregninger fra DTU og HOFOR viser, at en halv liter vand i plastikflaske koster 90 g CO2, hvor en halv liter fra vandhanen koster kun 0,1 g CO2. Flaskevandet giver altså 900 gange mere CO2-udledning.
- Vi opfordrer folk til at have en drikkedunk med, så man altid kan forsyne sig med frisk drikkevand og dermed spare unødvendigt ressourceforbrug, siger Sine Beuse Fauerby.
- Vi er sikre på, at vi med vores 3 års samarbejde, har været med til at løbe noget i gang og selvfølgelig hjælper vi stadig gerne til i fremtiden, så det bliver ægte grønne initiativer der sættes i søen, Sine Beuse Fauerby.
Men det er ikke kun på det praktiske niveau, at DN sætter bæredygtighed på dagsordenen. I år kan du bl.a. møde Connie Hedegaard og Mogens Lykketoft til en debat om klimaudfordringen. Se det fulde program for DNs telt på Folkemøde her
Strategi & ledelse

Nyt partnerskab med NIO skal styrke beskyttede naturområder og naturformidling
Elbilproducenten NIO, som i løbet af efteråret 2022 etablerer sig i Danmark, har indgået en partnerskabsaftale med Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Naturfond om at styrke naturforvaltningen af fire danske naturområder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Kommuner tager kampen op mod enorme mængder affald
Danskere laver langt mere affald end andre europæere. Det skriger på et opgør mod brug og smid væk-kulturen. Og her spiller kommunerne en afgørende rolle.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Biodiversiteten blomstrer frem på kirkernes områder
Vildtvoksende græs, blomster, insekthoteller og fuglehuse – det er noget af det, som man kan opleve ved Haslev Kirke, der er en af 315 "Grønne Kirker" i Danmark.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Gode nyheder for drikkevandet: Sprøjteforbud i det offentlige og for private på vej
Efter flere års pres for et forbud mod sprøjtegifte på offentlige og private arealer ser det endelig ud til at lykkes. DN roser regeringens udspil, men påpeger samtidigt, at vi endnu ikke er i mål.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Stor sejr for Øresund: Folketinget stopper dumpning af slam fra Lynetteholm
Havneslam fra den kunstige halvø Lynetteholm skal ikke længere dumpes i Køge Bugt. Det har et flertal i Folketinget besluttet, og det er en fantastisk nyhed, mener Danmarks Naturfredningsforening.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Cirkulær økonomi
I dag har vi en lineær økonomi, hvor vi udvinder ressourcer fra jorden, producerer, distribuerer, forbruger og smider ud. I en cirkulær økonomi er ressourcerne i et kredsløb - affald findes ikke.
Indhold fra partner