04.05.2020  |  Klima, miljø og energi

EU fastholder tidsfrister for forbud mod engangsemballage

Indhold fra partner Hvad er dette?

Industrien ønsker et års forlængelse, inden engangsplastdirektivet skal træde i kraft. Men den verserende coronakrise vil ikke ændre på de deadlines, der er sat af EU, da der ved den forestående, økonomiske genopbygning af Europa er vigtigere ting at brug

Det meddeler Vivian Loonela, som er talsperson for EU-Kommissionen, hvad angår miljømæssige anliggender, ifølge Euractiv.

Det såkaldte “Single-Use Plastic Directive" blev vedtaget i juni 2019, og indeholder forbud mod adskillige engangsprodukter såsom engangsbestik, engangsdrikkevareemballage, ballonpinde, sugerør og vatpinde. Formålet med direktivet er at reducere det marine affald med 80 %, hvad angår det affald, som stammer fra landjorden, og ud fra, at Kommissionen ved offentliggørelsen konkluderede, at et sted mellem 4,6 og 12,7 mio. tons plastaffald ender i verdenshavene hvert år.

Men den omfattede industri har nu slået på tromme for, at coronakrisen har ændret fokus, så hygiejne og forbrugernes helbred har førsteprioritet, hvorved industrien ikke har haft den fornødne tid til at omstille sig.

Kommissionen har hertil svaret, at de produkter, som skal substituere engangsprodukterne, alligevel skal efterleve kravene om hygiejne og sundhed, hvorved det ikke ændrer for producenternes vilkår i lyset af de nye krav.

Loonela fremhæver desuden, at den verserende coronakrise generelt medfører nogle voldsomme økonomiske konsekvenser, hvilket understreger behovet for at reducere affaldsmængderne, så genopbygningen af den europæiske økonomi kan fokusere på andet end affaldshåndtering.

Du kan læse hele artiklen fra Euractiv ved at trykke hér samt ”Single-Use Plastic Directive” ved at trykke hér.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere