10.02.2016  |  Klima, miljø og energi

Evaluering af nationale politikker inden for CSR-rapportering

Indhold fra partner Hvad er dette?

En ny international publikation kommer med anbefalinger til lande og børser, der gerne vil styrke rapporteringen inden for CSR. Publikationen bygger bl.a. på de danske erfaringer med lovpligtig redegørelse for samfundsansvar.

Den globale udvikling inden for rapportering om CSR går hurtigt, og love og regulering inden for området er ved at blive en driver for øget transparens og ansvarlighed blandt virksomheder - en driver, der anses for nødvendig for at sikre fremdrift inden for bæredygtig udvikling.

Publikationen "Evaluating National Policies on Corporate Sustainability Reporting", som UNEP og Group of Friends of Paragraph 47 står bag, har til formål at understøtte lande, der ønsker at indføre eller styrke lovpligtig rapportering inden for CSR. Publikationen indeholder en række anbefalinger, der bygger på erfaringer fra medlemmer af Group of Friends of Paragraph 47, herunder Brasilien, Chile, Danmark, Frankrig og Sydafrika.

Helena Barton, Deloitte, der er en af hovedforfatterne bag publikationen, siger: ”Vi har udviklet et rammeværk, som både kan bruges til at evaluere en eksisterende lov, såvel som til at skrive ny lovgivning for rapportering. Derudover er der 16 anbefalinger til de politiske beslutningstagere og myndigheder, der står med ønsket om at styrke rapportering. Disse anbefalinger bygger på fem case studies fra lande, der gerne vil dele, hvad de har lært af at indføre krav på området. Der er derfor masser af inspiration og vejledning at hente i publikationen til dem, der skal i gang med at skrive lovgivning såvel som dem, der vil opdatere eksisterende regelsæt.”

Helena Barton er medlem af og vice-formand for FSR - danske revisorers CSR-udvalg.

Læs publikationen her.

Mere fra FSR - danske revisorer

FSR - danske revisorer

www.fsr.dk

  • fsr@fsr.dk
  • 33939191
  • Kronprinsessegade 8, 1306 København K

FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. FSR - danske revisorer arbejder med virksomheders samfundsansvar i regi af foreningens udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed, som bl.a. består af repræsentanter fra Beierholm, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Udvalgets prim…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere