01.08.2022  |  Strategi & ledelse

EY hjælper bæredygtige startups godt i gang

Indhold fra partner Hvad er dette?

EY rådgiver grønne startups pro bono. For at hjælpe de nye virksomheder godt i gang – og samtidig styrke bæredygtigheden i erhvervslivet.

Eksperter fra EY rådgiver CO2-reducerende startups pro bono. Målet er at hjælpe de nye virksomheder godt i gang – og samtidig styrke bæredygtigheden i erhvervslivets vækstlag.

Ost uden mælk. Energi fra bølger. Bæredygtige lydpaneler fremstillet af plantefibre og svampesporer. Og udvikling af højspændings-multi-elektrode-superkondensatorer til fremtidens energilagringsløsninger. Alt sammen eksempler på, hvordan iværksætterne i GreenUp Accellerator-programmet, under inkubatoren Futurebox, vil bidrage til at reducere udledningen af CO2.

EY er såkaldt Supporting Partner i Futurebox og bidrager til GreenUp-programmet ved at stille eksperter inden for en række centrale områder gratis til rådighed for de deltagende iværksættervirksomheder.

”Det er meget meningsfuldt for mig at dele mine erfaringer og kompetencer med de mange spændende startups og hjælpe dem med at komme godt i gang,” siger Jacob Thøgersen. Han er manager inden for audit i EY og har hjulpet de første 20 iværksættere igennem de indledende faser i programmet.

Startups skal også have styr på økonomien
EY hjælper iværksætterne ved at skabe forståelse for grundlæggende regnskabsprincipper, generelle rapporterings- og regnskabstekniske spørgsmål, rapporteringsbehov ift. udvikling af business cases og budgetlægning og -forståelse.

Fra september 2022 vejleder EY desuden virksomhederne på områder som valutakursforhold, skattemæssige- og juridiske forhold, fx transferpricing, selskabskonstruktioner, moms/VAT-forhold og relevante emner i forhold til handel over landegrænser.

”Det er meget meningsfuldt for mig at dele mine erfaringer og kompetencer med de mange spændende startups og hjælpe dem med at komme godt i gang.”

Jacob Thøgersen, Manager, audit, EY Danmark

Hvert forløb i GreenUp Accellerator-programmet strækker sig over 20 måneder, hvor CO2-reducerende startups udvikles. Undervejs vejleder EY’s rådgivere virksomhederne gennem både workshops, 1:1 møder og fælles oplæg, hvor alle programmets startups er med.

”Vi møder virksomhederne på et tidligt stadie, hvor de ofte har et meget stærkt fokus på produktudvikling, og hvor det er altafgørende hurtigt at få proof of concept og proof of business. Men det er lige så vigtigt at have styr på sit regnskab og at kunne udvikle en solid og veldokumenteret business case. Ellers overlever man ikke som startup,” siger Jan Huusmann, adm. direktør og Country Managing Partner for EY i Danmark.

Styrker bæredygtighed i erhvervslivet
At hjælpe de grønne startups giver ikke kun mening for de medarbejdere, der deler ud af deres ekspertise. Indsatsen understøtter også EY’s purpose: Building a Better Working Work.

”Og det er heller ikke kun de spændende iværksættere i GreenUp-programmet, der gerne vil bidrage til at nedbringe verdens CO2-udledning. Det vil vi alle sammen, og det vil EY,” siger Jan Huusmann.

”Når vores dygtige medarbejdere får mulighed for at gøre en forskel for de deltagende startups og bidrage til, at de får succes, så giver det virkelig mening for dem. Men det giver også mening for EY, at vi også på denne måde kan bidrage til at styrke arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet.”

Om Futurebox
Futurebox er en dansk deep tech- og hardware-inkubator og accelerator, der leverer stærke mentorer, forretningsudviklere, tech-rådgivere, investorer, accelerationsprogrammer, adgang til fundraising og DTU.

Om GreenUp Accellerator
GreenUp Accelerator er et accelerationsprogram under Futurebox, som er målrettet klimateknologiske startups. Formålet med programmet er at opskalere opstartsvirksomheder, der arbejder med løsninger og teknologier, der gør en forskel for at reducere vores CO2-udledningen.

EY er Supporting Partner i Futurebox og stiller eksperter inden for en række centrale områder gratis til rådighed for CO2-reducerende startup-virksomheder.

EY hjælper iværksætterne ved at skabe forståelse for grundlæggende regnskabsprincipper, generelle rapporterings- og regnskabstekniske spørgsmål, rapporteringsbehov ift. udvikling af business cases, og budgetlægning og -forståelse.

Fra september 2022 vejleder EY desuden virksomhederne på områder som valutakursforhold, skattemæssige- og juridiske forhold, fx transferpricing, selskabskonstruktioner, moms/VAT-forhold og relevante emner i forhold til handel over landegrænser.

At hjælpe de grønne startups giver ikke kun mening for de EY-medarbejdere, der deler ud af deres ekspertise. Indsatsen understøtter også EY’s purpose: Building a Better Working Work.

Læs mere her: EY Danmark udvider rapportering om bæredygtighed | EY Danmark

Mere fra EY

EY

www.ey.com/dk

I EY stiller vi en bred vifte af ydelser til rådighed indenfor sustainability. Vi har et tværfagligt team, der dækker hele det brede CSR-område, med kompetencer inden for klima- og miljøpåvirkning, sustainability rapporting, arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, samt antikorruption og bestikkelse. Som et led i vores service tilbyder vi en række ydelser indenfor virksomheders samf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere